Holsteinbesök i stockholmsdimman.

Dags för en ny uppdatering kanske..:)

Idag var en person ifrån Holsteiner verband här hos oss och kollade in Elisabeths superfina fölunge efter cachas. Jag skulle ställa upp som eventuell översättare med min lagomt dåliga tyska samt chaufför till nästa ställe. 
Tyskan sattes på prov i bilturen till Enskede när vi hade lite mer än 30 minuters bilresa tillsammans. Jag tror jag klarade mig helt okej eftersom vi kunde föra konversationen om många olika saker och det verkade som att båda förstod varandra relativt bra😅
Väl framme stannade jag ett tag och kollade vad för hästar hon skulle kolla på där, det var två superfina hästar efter Casall! 

Väl hemma kände jag inte för att rida då dimman här i Stockholmstrakterna var hemsk idag! Det var knappt så man såg vad som fanns på 4m avstånd. 
Man får vara glad över att tävlingssäsongen är över för iår! Annars går hästarna SÅ JÄVLA BRA just nu:)
Hoppas på lite mer inspiration i Stockholm under SIHS!

Ikväll körde även jag, Mia och ungarna på lite yoga framför öppna spisen med massa tända ljus och rökelser. 
Min härliga ryttarstelhet lyste med sin närvaro när jag nästan fastnade i olika ställningar och mer eller mindre skrek ut när Mia försökte pressa min kropp in i rätt postition😂 
Men det är bara att kämpa på! Snart får vi hoppas att jag också blir lite mer vig och smidig i kroppen💃



J*vla höst.

Jag hatar hösten.

Ursäkta uttrycket, men det är bokstavligen så, jag AVSKYR den här årstiden, förutom löven, dom är fina.

Som hästmänniska måste jag gå ut varje dag, morgon som kväll, oavsett väder även i mörker. 
Inte nog med det, ska jag rida ut är ridvägarna just nu bedrövliga. Lerbad för hästarnas hovar, Tappsko hit och Tappsko dit. Man får passa sig extra noga för en eventuell sträckning.. 
Likaså hagarna är leriga och förjävliga. 

Jag har alltså inte haft en speciellt bra dag, att ha en häst på närmare 1.80 i mankhöjd som trampar av sig skon i skogen är inte det roligaste, speciellt inte om man pratar i telefon när man ska upp och hästen väljer att bocka sekunden man hamnar i sadeln så man tappar telefonen i leran och måste göra om hela cirkusen igen med av och upphoppning. 
Den svarta ville jag inte ens kolla på idag efter ridturen på cosmus, en häst fick räcka! 

Nu ska jag försöka komma tillbaka lite med ett glas vin framför Sune i Grekland och längta till sommaren lite☀️



Höstväder och barnpassning

Idag har det varit riktigt höstväder här i Gurresta, så cosmus fick en vilodag och chardonnay fick gå ett pass på longerlinan. Tjejen med ett gäng bokstavskombinationer har en riktig bockperiod just nu och bockar för minsta lilla😓 så en vilodag i onödan känns för tillfället inte som en valmöjlighet😔 

Annars har jag mest myst framför öppna brasan idag med några koppar thé och en bok. 
På Em hämtade jag barnen i vanlig ordning och eftersom Joel och Mia sover på hotell inatt fick jag även stå för läggning och läxläsning.. 








Nytt hår och vilodag.

Idag fick hästarna vilodag, efter två dagars hårda pass kanske dom förtjänar det tillochmed? 

Vilan berodde nämligen på att jag idag (för första gången någonsin?) gick till en salong för att färga håret! 
Jag färgade det blondt för kanske 1,5 veckor sen men trivdes aldrig riktigt i det, så idag bar det iväg till rapunzel och gjorde en ombre!
Riktigt nöjd är jag :) 
Hästarna verkade dessvärre missnöjda med att få komma in en hel timme senare än vad de brukar, bortskämda djur😅 
Nu blir det läsning framför en öppen brasa och ta igen sig efter en dag i huvudstaden💕






Hobbit och vin

Kvällen tillbringas framför hobbitfilmerna och några glas vin👌 ensam hemma och häst/hund ansvarig över helgen. Finlivet😅 



Ny häst, nytt hem, välkomnar framtiden.

En del har hänt sen sist jag slängde in ett inlägg här! 
Dels har jag varit hemma i Jämtland en sväng efter 5 månaders träning hos Marcus Westergren. Sen har jag även gjort en flytt till Knivsta med chardonnay, mitt i flyttandet lyckades jag även få på mig en foderhäst vid namn cosmus. Cosmus är 17 år, vann 7 års championatet 2004, har gått 1.50m hoppning och är 1.78m hög. Med andra ord en perfekt uppbackning för chardonnay! 
Chardonnay har varit på 3 tävlingar där hon nollat alla, debuterad upp till 95. Nu går vi tillbaka till lite grunder osv, ska kolla igenom henne efter den här säsongen och se så hon är reko i kroppen👌 

Mina två favoriter💕



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!