t-shirtdag!

Som rubriken säger, idag jobbade jag i t-shirt!:D
Det va typ 12+ och jättesoligt, så långärmen rök!:D:D:D

Och idag vid frukost frågade Heiko om jag och Eva hade hört hur dagen va upplagd, vi brukar ALDRIG prata om hur vi ska lägga upp dagen, så redan då förstog jag att det va någe annorlunda idag!
Lisel tog då och berättade för oss vad vi skulle göra idag - vi skulle laga hagarna!
Hagarna hade sina ställen där de va ruttet trä, och på andra ställen va pinnarna redan bortslitna ifrån hästarna..
Så Heiko skulle såga upp träpinnar och jag, Lisel och Eva skulle spika på dom på hagarna, samt städa undan i hagarna så det såg relativt bra ut igen!


oh
nuts i snö:D nu finns ingen snö mer;) tjohoo<3

Så när vi va klara med fodringen så skulle jag gå och hjälpa Heiko med att lyfta fram en stor jävla sågmaskiN;o och heiko bara "vetuvad kajsa? den här kommer ifrån sverige! kolla!" så visade han en gul skylt där de stog på svenska : "VARNING! roterande sågmaskin". När jag läst det frågade Heiko "nå? kommer den ifrån Stockholm elr Östersund?" ehm..? Ofta jag skulle kunna veta det från vad den stog på skylten. aja:p
Precis innan jag skulle gå ifrån honom kom heiko med citatet:

"Sverige kan kanske inte åka skidor, men är det något dom kan så är det att bygga maskiner!"

haha, tur att vi är bra på något iaf då!:D
Aja efteråt bestämde jag och Eva att vi skulle ta reda på all rest som snön lämnat ifrån sig:)
När vi va klar med de vare dags för mig å byta tröja, för de va på tok för varmt med långärm, så jag bytte till t-shirt, coh då blev det alldeles lagom!:D
Sen gick jag ner och hjälpte dom andra med att röja upp i hagarna, och jag kom direkt så jag kunde börja spika xD dom andra fick bära dom stora tunga stockarna, så fck jag stå där med ett par spikar och en hammare!
Och jag ska bara berätta hur bra jag va! Allt ser totalt kaotiskt ut, och de e allt annat än rakt, men ven bryr sig egentligen om vi hade kul?:p
haha, aja, vi firade det sköna vädret med chokladpudding med grädde som efterätt! ASGOTT!:D:D:D

Efter maten tog jag på mig långärmen igen, eftersom det började blåsa lite, och solen va även borta..-.-'
Och jag skulle då longera Armitage till Daniella som skulle sitta lite på henne idag, så jag hjälpte henne även med det, och hon red lite själv idag! men bara i skritt, imorgon ska hon trava lite själv också:D!
Efteåt gick jag ner och hjälpte dom andra med att fixa iordning hagarna klart, vi hann inte klart då vi såg att det kom ett stooorot svart moln över oss. och vi kom på att vi inte tagit ut Diamond Hit och Chequille än, så vi tog ut dom i en hage, och precis då började det SPÖREGNA, aja, vi lämnade dom där och gick och hjälpte hovslagaren att visa vilka hästar han skulle göra och vart dom stog och så.
Efter en halvtimme tog vi in hästarna igen, och då hade regnet precis slutat!:D

Sen fodrade vi, och efteråt tog jag en dusch i halvljummet vatten, eftersom värmen vart kaputt och funkar fortfarande inte riktigt som den ska..
Men nu har vi beställt hem kinamat och Heiko är och hämtar de nu;)

Läckert!:D



hoppade Balou;)

idag fick min väckarklocka kämpa med att få upp mig kan man säga:p
Den började klockan 6 som vanligt, men jag märkte den inte förens 10 i 7, aja, kom iaf ut i tid i stallet:)
Gjorde halva stallarbetet och sen vare frukostdags:)
oigh
tror elr ej, men hästen på bilden är helsyster till Balou!;o

Efter frukosten och efter resten av stallarbetet + hästar ut i hagarna åkte mellanie hem igen och jag gjorde
iordning Balou för hoppning.
Redan när jag longerade honom innan jag hoppade upp bockade han runt som ett as och kunde inte koncentrera sig ett dugg = mindre kul.
Jag longerade ungefär 10 minuter, och precis när jag satte foten i stigbygeln kom Heiko å sa att vi va tvungen å hoppa snabbt eftersom en va där och skulle rida Grisou, och Balou kan inte koncentrera sig så bra när det är hästar i ridhuset som inte brukar vara där när han är där.
Så jag hoppade upp och började trava redan efter typ 4 skrittsteg, han kastade med huvudet och tyckte det va jättekul att gena i hörnen och springa iväg, men när jag ridit ett varv utan vidare problem började jag galoppera, och Balou va minst lika dum där.. Så ville han bara bryta av hela tiden, och det hade jag verkligen ingen lust med, så jag bankade in benen på sidorna och sen gick han fint:)
Precis när jag skulle börja hoppa, kom Grisou in i ridhuset, så jag red på en volt eftersom hon stog ivägen för hindret, och en till och en till och en till, och hon flyttade verkligen inte på sig...
Så tillslut fick heiko skrika på henne att flytta sig ett par meter åt sidan,och när hon gjort det red jag emot hindret och vi tog det rätt bra, men eftersom anridningen va lite skev fick jag ta om det ett par gånger:p

Och det va verkligen INTE lätt att hoppa en 4åring i ett ridhus med 2 andra hästar som inte hade någon respekt om att jag satt där och faktiskt hoppade på en 4åring.. Och dom red på fyrkantsspåret och flyttade sig verkligen inte när jag kom där och försökte få upp en bra galopp så jag kunde hoppa. Och när Heiko sa åt mig att hoppa oxer - räcke så ställde sig bägge precis i en jättebra position så jag inte kunde rida an på något av hindren.
ÅH!
Så då fick jag rida måååånga volter innan som insåg att jag faktiskt skulle hoppa hindret som stog precis framför dom..
Aja, hoppningen med Balou va alltså rätt kaotiskt, men han gjorde det ändån rätt bra:)

ijrf
So what inför en tävling för rätt länge sen.. Det är det vita benen hon är halt på:s

Sen gick jag och plockade ut So What ur boxen eftersom Heiko ville kolla hur halt hon va nu, så jag tog henne i grimman och sprang litegranna med henne, och heiko tyckte att det vore kanske bättre om vi gick någonstans där marken faktiskt va rak, så jag gick riktitning hagarna, och när So What märkte de drog hon iväg i trav med mig släpandes efter i grimskaftet x) Jag fick iaf stopp på henne utan att släppa taget:D
Sen sprang jag lite på en rak sträcka typ 4 gånger, då bestämde sig Heiko för att hon va minst lika halt som för en vecka sen, så då vare bara att leda tillbaka henne till boxen..

Efter det gjorde jag iordning Chambar till Heiko, longerade honom lite och när jag va klar kom Heiko in i ridhuset och tog över hästen:)
Jag va tvungen å vänta inne i ridhuset för å kunna bygga upp om dom rev något..
jättedrygt!
Men åtminstonde inte kallt, eftesom vi hade typ 10+ ;)
Efter det tog jag in hästarna, och Heiko hjälpte mig med fölen:)
det är faktiskt rätt ansträngande att ta in 5 föl samtidigt helt själv, när några går snabbare och några segast i världen..

erigj
Ecki! Jättegulligt hingstföl
efter hingsten Nuts!

dcvsd
Ecki, Toupas och "prinssesan":)

hfoj
Snuchen (bruna) och Nori (svartskimmeln), nori är
efter hingsten Nuts!

Och när jag skulle ta in Klärchen, Martin och Beans hade Klärchen gjort sig en egen hage mellan uteridplan och deras riktiga hage.. alltså, det är staket men ingen öppning dit..

klärchen
Klärchen i sin "hage".

Efter maten så gjorde jag iordning Nickel till Lisel och sen borstade jag Bodo.
När jag va klar med det så hedde jag ut Belveder i en hage, eftersom de va så himla skönt väder idag!
Samt bytte täcke på Chambar,när jag va klar med det gick jag till ridhuset och skulle hjälpa lisel med hoppningen med Nickel:)
Hon skulle bara hoppa ett par kryss eftersom Nickel inte riktigt kan hoppa:')
När hon va klar gick jag och gjorde iordning Valdi med benskydd m.m för att få springa lite själv i ridhuset medans jag plockade bort hindren:) Så mkt mysigare att plocka bort hindren när en häst springer runt å bockar samtidigt;)

När jag va klar med att röja undan hindren tog jag med mig Valdi ut till boxen,
och tog in Belveder:)
Hon hade hunnit med att gegga ner sig huuur mkt som helst, så jag tog först in henne i tvättboxen för att tvätta av hennes ben å olja in hennes hovar så dom va rena å fina igen:)
När jag va klar gjorde jag iordning Carlos till Lisel som va inne i ridhuset med Bodo.
Hon hade sagt att hon skulle klara sig själv med Bodo idag, och att jag inte behövde komma dit, så jag gick å pussades lite med Balou under tiden jag väntade på att hon skulle bli klar med Bodo:p

etgh
2 st hästar som står 24/7 utomhu;)

Efter en stund gick jag ner och skulle tränsa Carlos, för jag kände på mig att Lisel skulle vara klar vilken minut som helst, och precis när jag fått på Carlos tränset kom Lisel in i stallet med Bodo, så jag tog emot Bodo och hon tog Carlos och gick in i ridhuset för att longera
lite snabbt.
Under tiden hon longerade Carlos tvättade jag Bodos ben, samt magen på honom, eftersom de va tillräckligt varmt att duscha av hästarna lite idag:)
När jag va klar med det röjde jag upp lite i Sadelkammaren innan jag gick ut och hjälpte lisel med Carlos, hon skulle hänga lite över honom idag, och han va
sjukt lugn!:D
Så imorgon tror jag hon ska sätta sig på honom för första gången:)

vhju
Eva och Racedue;)
frg

Sen vare ridskola i ridhuset, så jag va tvungen att leda den galna fuxen "racedue" (tror jag han heter) ute!:o
Så han stegrade runt och trampade mig på fötterna ungefär hela tiden.. riktigt irriterande..
Aja, ledde honom lite i "skritt" i ungefär 10 minuter:)
Sen tog jag och Mellanie ut Landor och Armitage i en hage, fortfarande med tanke på vädret och dom behövde verkligen ut å bocka lite riktigt utomhus!:)
Det älskade dom, när vi skulle hämta in dom igen efter fodringen ville dom verkligen inte in..
Men vi fick in dom så vi kunde åka å köpa Mcflurry;)

rätt nice dag alltså:D<3

hjb
ett sto efter hingsten Nuts!



lite snabbt om dagen!:)

okej, jag har ingen lust egentlgien att skriva mkt idag..
Men först å främst GRATTIS till Laura som har födelsedag idag;)
Har dock ingen aning om hur gammal hon blir, men nånting på 20 iaf:P

praktikanterna va här idag, bägge 2 faktiskt!
Så jag slapp sopa hela gården + allt annat som är lite anträngande och jättetråkigt:)
Så jag gjorde först iordning hingsten till Heiko, och under tiden han red Chambar så gjorde jag först iordning Valdi, och sen gick jag och gjorde iordning Balou, men Heiko hade ju sadeln på Chambar, så han fick så och vänta i stallgången typ en timme han med, och stackars Valdi fick ju vänta ännu längre;o
Aja, när heiko bytte häst ifrån Chambar till Balou gick jag ner å tränsade Valdi och gick in i ridhuset.
När jag kom in fick jag veta att jag skulle ju väntat typ 30-45 minuter med att komma in med henne, för Heiko behövde tydligen plats för å rida Balou..
Aja, jag ställde mig snällt i mitten och väntade tills Heiko va klar, sen satte jag mig upp på Valdera och väntade på att Heiko skulle komma, han kom, jag hade då longerat och skrittat fram Valdera, och haft ett antal fajter med henne, då han ville hoppa upp på henne, kul.
Då fick jag sitta där i mitten och hålla i carlos då Valdi inte kan vara ensam i ridhuset, och jag frös, även fast vi hade +grader;o
Men hjälm och allt.. de sög verkligen..
Aja, jag tog iväg Carlos och sen vare mat:p

Efter maten longerade jag Landor och sen hoppade jag upp å skulle rida henne, då jag hoppade upp gick Eva ut med Bodo, smart, jättesmart!
Hon började kasta med huvudet hur mkt som helst, och jag rider henne pga att hon inte brukar göra det när jag rider henne.. och hon va ritkigt extrem idag..
Så jag travade igång henne och kämpade med att låta henne gå i form, och när hon lyckats gå ett par rundor, och byta varv några gånger utan att kasta med huvudet, så lät jag henne börja galoppera lite över en stång. Det tyckte hon va jättekul, men hon svettades ju hur mkt som helst efter travarbetet, så hon ville inte riktigt galoppera riktigt, hon drog iväg i korsgalopp å bröt av lite när hon ville. Och det gjorde mig lite lätt sur, så jag hämtade ett spö och hade inte tänkt å använda det, bara ha det där så hon skulle kunna koncentrera sig.

Och det FUNKADE! Hon gjorde ingen mer korsgalopp, och galopperade igång jättefint. Men jag använde spöet en gång, för hon tänkte bryta av å lyssnade inte när jag skänklade på henne, och det va precis efter stången, så hon drog iväg och bockade och hade huuuur kul som helst;p jag me, haha, kul att veta att hon lever:D
oih
landor

Sen hade vi ridstund med ungarna, och dom älskar mig:D
Dom kramar mig innan och efter dom ridit, och när vi frågar om dom kommer nästa vecka säger dom : "jaaa, Kajsa, kommer du?:D" haha, söta är dom:')

Sen fodrade vi och sen åkte jag med merle på hoppträning.
Nu ska jag duscha och sen ska jag sova!
Blir inge 90210 för mig ikv, för trött för de nu:p



puss:*



90210 + näsblod..?

låg och kollade på 90210 och precis när de blev spännande började det spruta näsblod och de förstörde allt de spännande i serien, de fick bli snabba ryck till toan och nu ligger jag här med en jävla papperstuss i näsan-.-'
och nu kommer jag verkligen inte kunna sova på ett tag..
jobbigt värre.. aja, hahah;p

helt onödigt inlägg, men känn medkänsla nu va;o



våren är här!:D

Våren är här!:D
Jo, helt ärligt! snön är typ borta, det är runt 9 grader+ och det REGNAR:D:D:D:D
Jag är faktiskt hur glad som helst över att de regnar, för de e typiskt vår;)

aja, idag hälsade jag iaf på dom 2 nya hästarna som kommit till stallet!:)

uygf
ena nya pållen:)




bägge är fux m. bläs och jättesöta:) trotts det lilla att dom är fux;)

Och idag red jag Först Valdi.
Hon va helt äcklig å rida idag, helt ärligt..
Värre än vanligt, hon kastade med huvudet och ju mer jag gav impulser på att hon skulle gå frammåt och smackade, ju mer saknade hon in;o
Och hon ville väldigt gärna krossa mina ben emot väggen, som alltid, men idag va det verkligen illa:o
Va hur rädd som helst att chapsen skulle gå sönder elr något liknande;o
Och precis när jag fick henne att gå asbra, drog hon upp huvudet och protesterade.. och Heiko va där inne å red Balou då, så det slutade med att jag fick skritta av Balou och heiko red valdi lite, och ska jag vara helt ärlig såg de inte mkt bättre ut med heiko på ryggen;o

Sen red jag Landor;
helt själv i ridhuset, och då gör hon ALLT för att hitta saker hon kan bli rädd för, och headbangar som ett as..
Det är inte direkt kul att försöka få henne å jobba när hon gör sig asstark + kastar sig i varje hörn ungefär och bestämmer sig för att göra tvärstopp och stegra. Men jag tacklade det rätt bra, så när heiko kom ut å skulle säga till mig att de va mat gick hon jättefint och kastade inte upp huvudet en enda gång elr kastade sig i hörnen:)
Och hon körde högergaloppen jättefint utan en massa galoppombyten och korsgalopp!:D
Alltså: det tar sig:D

Och efter maten byggde jag och Heiko upp en longercirkel för att vi skulle longera Chequille, och hon kan ju inte riktigt dedär med att springa på en cirkel:p Och idag vare första gången med longergjord! Efter lite protestationer med att spänna den gick det faktikt förvånansvärt bra!

Och sen fodrade vi alldeles för sent idag.. aja, vad gör de, vi slutade ändån typ i tid:)



namnförslag?;)

Okej, finns det några snälla själar som kan ge mig namnförslag till hästar?

Balou behöver ett namn;o Det ska börja på B och vara ett killnamn;)

Landor behöver också ett namn;o Det ska börja på L och vara ett tjejnamn;)

sen har vi mer hästar som behöver förslag på namn!

En till efter balou du Rouet, alltså: det ska börja på B och vara ett tjejnamn!
Ett sto som behöver ett namn som börjar på C och ska vara ett tjejnamn;)

En som behöver ett namn på N och ska vara ett killnamn;)

Sen vet jag inte om dom andra har något namn;o men alltså:

Killnamn: B,  och N!

tjejnamn: L, C och B!;)



tadaa, uppdatering (!)

ehm, jag erkänner, bloggning är ingenting för mig:p
Men jag gör ännu ett försök;)

Min lediga helg är snart slut, och jag har vart riktig duktig tkr jag;)

Fredagkväll: Tvättade, städade och va ut med soporna!!:D

Lördag: Vakande klockan 10.00 eftersom klockan väckte mig, tog en morgondusch, fixade naglarna, åkte på hingstshow, kollade på 90210, åkte och handlade godis, kollade på tv med Merle, gick å la mig å kollade på 90210!:)

Söndag: har legat i sängen HELA dagen, elr ja, klockan är ju 11.22, så det är rätt mkt kvar på dagen:p
Men har planerat att gå ner å tvätta lite till, och sen ligga här i sängen och sura över att de har snöat hela kvällen-.-'


försten har jag sagt ifrån mig Balou nu;o
Sibyl är också intresserad av honom och ska nu provrida honom, Heiko frågade mig om jag tyckte de va okej, och om jag fortfarande ville ha honom, jag svarade snabbt att jag tyckte jättemkt om honom, men att han va för dyr för oss..
Han förstog att han va lite dyr, och gillar Sibyl honom inte ska Heiko kanske sänka priset till mig!:)
Men ah, i första hand har jag sagt nej nurå.. vilket va väldigt sorgligt att höra att Balou kanske inte är kvar resten av tiden jag är här..

balou hoppar;)
Balou löshoppar;)

Landor travar
landor som jag börjat rida nu:D De går asbra med henne;)
4 år och 1.73 i mankhöjd;o



inte skrivit på 3 dar..

Förlåt för att jag inte skrev i förrgår och igår, men i förrgår hade jag ingen lust, och igår va jag ju på sista skoldagen, så jag hade ingen tid för bloggen efteråt:p

Imorse började dagen jättebra, verkligen..
Kom ut i stallet å fick utskällning av Eva för att jag drog på skolan igår, och ville ju självklart duscha, men enligt henne skulle jag inte gjort det. tack.
Aja, jag brydde mig inte så speciellt mkt.
Så jag gjorde det som jag gör varje morgon.
Och åt frukost, som vanligt:p
Efteråt tog vi ut hästarna....som vanligt!
När jag skulle hjälpa Heiko med hans hästar, hade han planerat att han skulle longera alla, det skulle alltså bli jääätte drygt för mig..
Ah, men under tiden han longerade sin sista häst - hingsten, så gjorde jag iordning So What till Heiko, och sen Balou till mig.

När jag skulle longera Balou innan ridning så ville han verkligen inte skritta..
Så när jag sa skritt, tänkte han "sa hon skena runt å bocka som ett as? jaaa!:D"
Och då när jag sa fy, så blev han jätte upprörd och tvärnitade och vände och sen kutade åt andra hållet.. aja, han kan ju inte vara perfekt varje dag;)
Och när jag red honom va han jätteseg!
Igår va han heeelt underbar, så jag red honom längre.
Och idag hade han nog träningsverk, och va självklart trött!
Och idag va Heiko med i ridhallen, när jag red dåligt och Balou va segare än segast!
Han blev rätt missnöjd tror jag... + att jag red dressyr i hoppsadeln, helt fel ju!
Aja, jag red länge idag också, så om Heiko tänkt rida honom imorgon ska Balou minsann vara minst lika seg som idag! ha!
Och sen vare mat.
Efter maten red jag Valdi, och hon va jättefin på longerlinan, jättefin i början, när Heiko kom hade Saskia precis sparkat igång Mellody i galopp, och Valdi hatar Mellody.. lyckat? neej.
Hon hade ju lagt öronen bakåt när Mellody kom i närheten i skritt å trav, å när hon galopperade red Saskia mkt närmare Valdi, inte smart!
För Valdi typ kastaste sig efter Mellody och sparkade med frambenen som ett cp..
Och kastade sig först åt höger, sen åt vänster, sen stegrade hon några gånger, sen bockade hon, sen va Mellody lite längre bort, så då travade hon vidare helt lugn;o Helt störd häst!
Menmen, hon va normal ett tag, sen red Saskia precis brevid mig å typ galopperade fram alldeles framför mig, så då gjorde hon samma sak igen... jobbigt värre..
Men Heiko tyckte jag tacklade hennes cpryck bra! Så jag fortsätter med henne:)

Och sen puttsade jag lite träns å fodrade de 4 stona i utehagen;p
Samt gav dom vatten, shit va mkt vatten dom behöver, helt sjukt!

Sen fodrade vi, och nu hoppas jag att jag kan åka å köpa godis med någon elr så.. för jag e sjukt sugen på godis!!

puss:*



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!