idag kommer dom!

Jag klev upp halv 9 eftersom christa skulle aka iväg klockan 9 och operera ögat.
Sa jag at frukost själv eftersom hon inte fick äta nagot innan operationen, fattade inte varför riktigt.. men de va nagot om att hon skulle fa narkotika elr nagot liknande:P
Sen tog jag ut Lilly och Levante och sen gick jag och satte mig datan:)
Där va de trevligt folk inne pa msn(y)
sa jag blev fast där ett tag, men tog mig ändan iväg till duschen och tog mig en laang varm dusch.
Efter de va de bara att göra iordning sig - smink och santdära fjoll;)
När jag va klar me det kom Martin och Christa tillbaka fran operationen.
Sa da tog jag in hästarna och packade iordning mina saker jag skulle ha me mig.
Sa jag gjorde det och när jag va klar drog vi iväg!:)
Till Osnabrück oxh skulle köpa en skolbok till mig, men da va jag sa smart och hade inte skrivit ner va boken hette, vilket förlag elr nagot sant, bara "teil 1" som stog lite smatt i mitten av boken..
Smart Kajsa!
Sa vi gick och at ist och sen at han en glass och sen akte vi och bytte bil(y)
Sa vi lämnade in en gammal och tog med en ny:)
Den är awesome faktiskt:) vit och jättemysig!:)

Nu sitter jag här och fick precis ett sms av mamma av att dom va i München och nästa plan skulle snart ga.
Sa dom e här om... ok, jag har ingen aning, dom landar om en halvtimme (16.35) och sen ska dom aka bil i en evighet (2,5 timmar) och SEN är dom här:)
Mysigt och trevligt pa samma gang:)(Y)(a)





puss o kram:*



Ridningen med lily va awesome!

Idag har jag inte gjort mkt. Har mest suttit inne eftersom det börjar komma en riktigt höst hit..
de betyder regn och blast..
mkt!
Men jag tog mig ut i stallet iaf och longerade Levante i regnet, de va drygt, sa jag gav upp efter 13 minuter..:P men jag tror att levante va lika glad som jag för de:)
Efter de tog jag ut Lily i gangen och började borsta henne.
Da ringde Laura och fragade lite om hur jag hade de;)
fan va jag saknar henne märkte jag da, vi hade sa sjukt kul i stallet tillsammans..
Men hon berättade lite om vad som händer där hemma och hur det gar med samantha.
Jag kände da att jag saknar samantha ocksa riktigt otroligt mkt!
Sa vi pratade i ca 20 minuter, sen la vi pa och jag fortsatte göra iordning Lily.
Jag red henne pa en annan lägda idag, och hon va heelt otrolig!!:D
Vi gjorde galoppombyten pa raksträcka, sadär sa man rider 2 galoppsprang i v. galopp och 2 i h. galopp, sen gör man sa till raksträckan e slut:)
Hon va heelt Awesome!;D
Det gillas(Y)!

sen har jag suttit här och nördat.
Christa kom hem för en stund sen, och snart ska vi käka pizza:)


det närmar sig!

Snart kommer dom! TJOHOOO!:D:D




ahjust, min dröm inatt..

min dröm inatt sög..
verkligen..
jag va ju pa skolan igar, sa inatt bestog min dröm av att jag va i skolan, först va de tysk grammatik, sen engelsk grammatik, hela natten..
fy, elr iaf av den drömmen, som känns som hela natten..
..




28 sep 09 - skoldag.

jag vaknade lite efter 8 och gick ut och gav hästarna frukost, sen at jag själv frukost ocksa.
Jonas va ju här för tredje dagen ocksa.
sa jag fick sällskap av han och christa:)
Efter frukosten satte jag mig lite vid datan och sen gick jag ut och lekte med jonas och christa ett tag, samt tog ut Quintera och Zawanna i hagen, efter det gick jag och duschade eftersom jag skulle till skolan ikv med.
Efter det tog jag det lungt ett tag och sen tog jag in Zawanna och Quintera och gav hästarna lunch, efter det akte vi till affären och köpte lite lunch:)
det blev kyckling, ris och nagon sas;) de va asgott iaf:)
Efter det gick jag och tog ut Lily och Levante i hagen, och när jag gjort de gick jag och sov lite i soffan xD okej, de va inte meningen att jag skulle sova, men jag va riktigt trött (och jag har ingen aning varför, men nu för tiden har jag blivit jätte trött... kanske för att jag kan sova bättre nu?) och sen klev jag upp halv 5 och gjorde iordning mig för skolan som började klockan 18.00.
Sen vare bara att aka, jag va 20 minuter för tidig till skolan, sa jag va först dit och allt, men de e ju bättre än som förra gangen, komma 15 minuter för sent xD
Vi gick typ bara igenom grammatik, som jag inte kan sa asbra, men de va typ jag-mich, du-dich.
Ehhm, de kan jag;)
sen vare en gubbe fran egypten som tyckte att han va saaa grym pa allting och fattade inte varför han inte va i den högsta klassen redan:o
och sen ere 2 st fran england, elr en e fran skottland och den andra fran england, och sen fattade inte han fran egypten vad hon sa när hon förklarade vad hon jobbade med, sa da blev de typ brak mellan dom xD
men efter en timme va allt bra igen..
men de va riktigt drygt, menmen, jag fattade iaf, kanske för att jag redan kan de..?
haha, menmen, sen när jag kom hem märkte vi att strömmen va borta, sa da gick jag och la mig pa en gang, nästan, jag gav hästarna mat först:)

puss:*




sammanfattning av 24 och 25 Sep 09.

24 sep:
Jag vaknade klockan 09.00 och gick upp och at frukost, sen blev jag själv hemma eftersom Christa akte iväg, och da satt jag vid datan lite, kollade lite pa tv, klappade lite pa hästarna, tog in Lily och Livante och sen kom hon hem, da gav vi hästarna mat, sen at vi själv, sen akte vi och handlade, sen hade vi myskväll framför teven med mkt choklad!:D<3

25 sep:
Jag vaknade klockan 8, gick ut och gav hästarna frukost, sen va christa vaken sa vi gjorde frukost, sen gick jag faktiskt och la mig igen eftersom jag va lite trött.
Sa da sov jag till 12.00, da kom Christa och fragade mig om vi skulle ut och rida pa en uteritt.
och det tackade jag självklart ja till och sen tog jag Zawanna och hon Lily:)
sen va vi ute och red i ungefär 1,5 timme!:) de va sköönt!:')
efter det at vi och sen gjorde vi lite jobb i trädgarden och sen satt jag lite här vid datan och sen gav vi hästarna mat, sen longerade jag Livante och sen duschade jag och nu har vi kollat lite pa tv och nu skriver jag här:)

Och nu blire laadda för en kväll med lastbil-akande med Jörgen;) de ska bli kul.
Vi ska till Münster och sen hem igen, vi räknar nu med att vara hemma runt 00.00.
jag saknar Samantha, jag saknar att komma ut i stallet och se henne sticka ut sin mule och sen jag komma in till henne och klappa henne lite pa morgonen. Nej fy, de va en fantastisk häst!<3


puss:*



23 sep 09 - flyttdag PA RIKTIGT!;)

klev upp halv 7 och va i stallet 7.
Där va Laura redan i stallet och hade bytt lite plats pa alla hästar m.m.
Sen gjorde vi iordning Caprivi tillsammans och sen sa hon att jag skulle följa med henne sa hon kunde berättade vad hon och marten skulle ta upp med mig senare pa dagen.
Da berättade hon att Kathrin och Alfons hade sagt igar och att dom bestämmt att skicka hem mig, da marten och laura hade protesterat enormt ändrade sig alfons och Kathrin och sa att jag kunde stanna sa länge jag inte gjorde nagot trubbel omkring mig.
Och efter det gick laura pa frukostpaus och jag gjorde iordning levade + longerade henne, och sen gjorde jag henne redo för transporten, da hon skulle provridas i holland idag.
Efter det gick jag me pa frukostpaus, da passade jag pa att ringa mamma och säga vad laura just berättat, da sa hon att jag inte skulle be om att fa stanna kvar m.m. och att ska de va pa dom villkoren kan jag lika gärna lämna stället, men jag skulle ringa martin och fraga när han kunde hämta mig.
Sa jag ringde upp honom och han sa att han skulle hämta mig ikv.
WHAAT?! tänkte jag da.
Men det är ju de bästa, och jag är riktigt glad över det! men samtidigt ledsen eftersom jag va tvungen att lämna alla nya kompisar och allt, och framförallt - SAMANTHA!!!
Sa jag gick ut i stallet efter de och pratade lite med Laura, da fragade jag ocksa när vi skulle ha varat prat, och hon sa att hon inte visste. Och da berättade jag för henne att jag skulle lämna garden ikv. Hon blev väldigt chockad och fragade varför och allt sant.
Och sen ropade hon pa Marten sa jag kunde berätta för honom me, Han stog ju självklart pa kathrins sida och sa att hon hade vart väldigt trevlig mot mig och bara gjort possetiva saker för mig, men nej, de stämmer inte!
Sa efter de blev de tragiskt resten av dagen.
Sa jag longerade Emily till Marten och sen longerade jag häst efter häst. Det slutade med att jag longerat 6 hästar pa förmiddan.
Sen beställde vi pizza för hela gänget och at tillsammans.
Efter det berättade jag för Kathrin, och hon lät förtvivlad, men konstigt nog va hon riktigt otroligt glad resten av dagen att jag skulle aka.
Sa da började jag packa eftersom jag skulle lämna garden klockan 17.30.
Sen när jag packat klart sa gick jag till judith och nacho och berättade att jag skulle lämna garden, Judith fick tarar i ögonen och sa "neej, nejnejnej! varför?" och da berättade jag lite och sen sa nacho att han tyckte alla va tokiga eftersom jag skulle aka.
Och sen drack vi en snabb kopp kaffe tillsammans, och under tiden pratade vi lite.
Sen gick jag till stallet och sa hejda till Evelyn eftersom hon precis skulle aka hem, och da berättade jag att jag skulle lämna garden.
OCh sen va de bara att vänta, och tillslut kom ju martin in pa garden och da stog jag och laura och pratade med varandra. Da hittade hon en nöt som va formad till ett hjärta, sa da fick jag den av henne;) de va gulligt av henne tkr jag;) Sen kramades vi och sa hejda och vi bestämmde att vi ska hitta pa nagot sa snart som möjligt!:)
Sen kom judith och sa hejda och kramade om mig, jag fick en lampa av henne som ett minne;) de va ocksa väldigt gulligt av henne;)
Sa sa hon att hon kommer sakna mig m.m. men vi ska ocksa se till att hitta pa massor;)
Jag menar, jag e ju inte sa langt borta!
Menmen, jag lämnade garden, och kände en härlig känsla i magen, men ändan inte, eftersom jag lämnade barnen och nacho utan att säga hejda!
Men sen akte jag direkt till skolan.
Försenad, korvmos!
Och vi hade test idag, men jag stressade igenom och klarade de ändan rätt bra:)
Sen akte vi till christa och jörgen, och nu stannar jag här iaf en vecka!:)

Tack för dagen allihopa!
Hemskt, men ja, de e de jag far leva med..




puss:*


Nu är början pa en helt ny start.

hoppas det slutar bättre än förra..




22 sep 09 - faildag?

vaknade av att Laura ringde klockan 7, elr jag va halvvaken och trodde klockan va 6 xD
Sa da sa hon att hon va försenad en kvart, och de va ju astur! da kommer jag i tid;)
sa när jag kom ner kom hon precis in i stallet.
Sa vi började med att longera Regensburg tillsammans, och jag berättade da hur gardagen varit för henne.
Sen gick hon och at frukost, och jag me, men hos mig;)
Kom ut i stallet strax efter 8 och började hjälpa till med att lasta Regensburg och sen longera emily och göra henne vacker;) elr ja, borstade henne och hedde pa lite olja pa hovarna xD
Sen tog jag ut Lex och knoppade honom och borstade honom och gjorde honom redo för en försäljningsvideo.
När jag va klar med det tog jag ut lite hästar och när jag kom in i stallet igen va laura där och da lastade vi emily och lex, och da drog Kathrin, Marten och Laura iväg för att filma lex och hoppa Emily.
Jag stannade hemma och longerade Don Bernhardo, Sterthoff och coppenrath.
och även fixade lite i stallet m.m. Sen jobbade jag över och tog lite mindre än en timmes paus.
Sen longerade jag Samantha till Laura, fy vad jag älskar den hästen.
Sen gjorde jag iordning Levade till Marten, sen gick jag och duschade, och innan jag sprang iväg till duschen sa laura att hon maste prata med mig.
Men när jag kom ut ur duschen hörde jag min telefon ringa, och de va Nacho som sa att jag skulle va klar om 10 minuter. Sa jag fick panik och gjorde mig iordning snabbt.
Sen drog vi iväg till skolan, under vägen smsade jag Laura och fragade om de va viktigt de hon ville säga.
Hon ringde upp mig pa en gang och fragade vart jag va och lite sa.
Och sen berättade hon att de hon skulle säga va att hon skulle prata med mig när marten va me, om att jag ska flytta elr inte. Men hon sa att de e inge problem för mig att kunna stanna kvar, men vill dom inte ha mig behöver dom inte ha mig här.
Det är dom som förlorar da..
Sen när vi va framme pa skolan sa dom att min kurs startade igar och att imorgon ska jag göra ett test om vilken niva jag e pa.
Sa vi akte och fikade hos Anna och Pedro pa deras resturang;)
De va asnice;) dit maste jag ta familjen, brasilianskt!:D
Sen akte vi hem, när jag va hemma kom laura och marten och sa att vi ska ha snacket imorgonbitti ist.
Och sen sa marten innan han gick "och du, se till att ta upp sakerna du bar ner igar, dom ska va uppe imorgonbitti". sa jag gick ut och tog in 4 hästar som dom hade vart sa snälla och lämnat at mig.
och sen bar jag upp sakerna, och Nacho och Judith sag mig och bjöd pa middag:)
De va gulligt av dom!:D
Sen gick judith över till Kathrin och Alfons, och kom tillbaka när jag precis va klar med allt, och da berättade hon att kathrin hade ljugit som fan nu och sagt att hon viste inte varför jag grät igar och att de va judith som skrek at henne och hon va sa oskyldig sa.
Men judith sa till Alfons att hon haller pa att bryta ner hela anläggningen, och att jag e ingen som grater för vad som helst m.m.
Sen ringde min mamma ocksa, och hon är väldigt stöttande, och jag älskar det verklgien!
Tack för att du finns mamma!;)<3
Vi kom överens om att jag ska inte be om imorgon att stanna kvar, de e dom som ska be mig att stanna kvar, inte tvärt om. Gör dom inte de sa flyttar jag härifran sa snart som möjligt.
Jag tänker inte slava för kärringen längre om hon inte skärper sig..

Nej, nu ska jag sova och ladda för morgondagen, känner att den kommer att bli tuff som fan"/
men jag ska vara stark och far jag problem ringer jag bara mamma<3

puss:*


 

om de blir sa att jag kommer flytta kommer tararna forsa ändan, oavsett om jag vet att allt e bättre än dehära.
För jag kommer sakna alla, utom kathrin.
Och jag kommer nog inte sakna marten heller.
+ att judith sa ikv att hon kommer sakna mig jättemkt och att jag verkligen betyder nagot för henne och allt, men vi ska ändan träffas och sant;)

Jag gillar dom, verkligen.
<3



21 sep 09 - ingen flytt, hemsk eftermiddag.

ja, som jag skrev (tror jag) sa jobbade jag ju förmiddag men va ledig för flytt eftermiddag.
Jag började med flytten klockan halv 4.
Gick ut, där stog Kathrin med en dammsugare och sa klart och tydligt till mig,
"ta ner allt du inte behöver och lägg de här, jag kommer om en stund",
Sa jag gick upp, kollade mig omkring och undrade vart jag skulle börja.
Da sag jag ett skap fullt me saker och sag vilket jobb de va, sa jag började med att ta ner allting därifran.
När jag va nästintill klar med det kom kathrin och började skrika att de va hennes döda mamma's saker och att jag inte skulle ta ner dom, MEN HUR FAN SKULLE JAG KUNNA VETA DET OM INGEN SÄGER DE TILL MIG???
Sa da sa hon "nu far vi ta upp dom igen" sa da började jag plocka pa mig lite saker och da skriker kathrin fran övervaningen "KOM!! SNAAAABBT SNABBT SNABBT!!!!!! DU KAN INTE STA OCH DRÖMMA!!!!" och da fragade jag "skulle jag inte ta upp sakerna igen elr?" och hon bara "SENARE SA JAG!", och nej, de va inte de hon sa, men jag lämnade sakerna och sprang upp, sa satt hon där pa en stol med massa svamp och sa "jag ska bara skära dom här i väääldigt sma bitar, sen hjälper jag dig, du kan började med KÖKET! som jag sa till dig" sa började hon svära lite över det och skällde pa mig en massa för att jag "missförstatt", men hon sa klart och tydligt "ta ner allt"..
Och jag började ju ta ner massa saker och sen när jag va klar med kylskapet sa hon "sa kan du ta ner glasen som är där!" sa pekade jag pa ett par glas pa en bänk och fragade om de va dom hon menade, da sa hon "ja, precis!" och när jag precis skulle ta hon skrek hon "NEJ!!! INTE DOM! GLASET I KYLSKAPET!!!" sa tog jag de, och när jag kom ner bröt jag ihop totalt. Jag menar, inte ett snällt ord pa 2 dagar, och sen ta sa mkt skit som jag gör varje dag, de e inte sa sjukt lätt som folk tror..
Sa da gick jag till Judith's studio där judith va och sa att jag inte klarade av henne mer, och da sa hon "VAD HAR HON GJORT????" jätte upprörd. Och da berättade jag allt precis som de va, Judith springer iväg till kathrin och sen här jag dom skrika till varandra, sen ropar Kathrin att jag ska komma. och jag springer ju dit eftersom jag inte visste vad jag skulle göra.
Och da tog Judith tag i mig och tog med mig till studion igen och ställde mig längst bort emot en vägg, och sen kommer Kathrin efter och da star dom där och skriker till varandra, och Kathrin försökte ta mig ifran Judith ett x antal ganger. Men judith tog tillbaka mig bakom henne varje gang och försvarade mig.
Sen sa kathrin till mig "Ser du vad du med dina tarar har orsakat elr?", tanken som slog mig direkt va "MEN VEMFAN FICK MIG ATT GRATA?????" men jag sa inget me tankte pa att säger jag nagot sant till henne kommer hon ta det som ett vapen.
Och da sa hon till judith "nej nu ringer jag Martin sa far han skicka tillbaka henne till sverige!" och judith tillbaka "ohh, ska du ringa martin?? vad hjälper det när de e du som e de stora felet pa den här garden?" och sen brakade dom ett tag till, sen tog judith mig till Gisela och hon berättade allt för Gisela, sen tog Gisela mig till stallet medans Judith ringde Alfons för att säga att han inte ska tro pa allt skit Kathrin kommer säga, för de va inte jag som gjorde fel. och da när jag satt i stallet kom Nacho och tröstade mig, sen gick Judith och berättade för Hayke, och nu far jag bara vänta och se vad som händer..
Sen tog iaf jag och Judith oss en cykeltur till dagiset och hämtade upp Nilo och även till posten, sen drog vi till tivolli;) de va mysigt.) jag vagade aka pariserhjulet IGEN!:D wohooo!;) men lika rädd denna gang:P

nu ska jag duscha, sen ska jag soova;)
Hoppas morgondagen blir bättre!


puss*



Sarah fyller 18!;)

Grattis sockerpullan;)
18 ar idag, wihooo;)


Ringde henne och sa grattis,sa
pratade vi lite och sen berättade hon att hon e sjuk,
tragiskt sarah....tragiskt.

Aja, grattis igen stumpan;)<3<3




21 sep 09 - flyttdag..

Klev upp kvart i 7, va i stallet 7.
Började med att ta ut Springtime, hon va jätteduktig och inte försökte sparka mig i boxen idag utan kom snällt, kranglet började när jag skulle sadla henne, da kastade hon sig bakat och va jättefjantig, men jag fick pa sadeln, och sen vare nästa problem, TRÄNSET!
Men de gick rätt bra ändan, de tog bara 10 minuter-.-''
Sen longerade jag henne, hon va faktiskt lugn idag;)
Sen at jag frukost, seen fixade jag och laura planeringen för idag, sen tog vi ut hälften av alla hästar, sen longerade jag Cleopatra, efter de akte laura hem.
Sen longerade jag Coppenrath, samt bytte hästar i paddocken.
Sen ringde mamma, sa pratade vi lite;) det va trevligt!:)
Vi kom överens om att jag ska köpa en laptop + en telefon för pengarna!:D
Men jag ska faktiskt be henne köpa dom at mig i sverige sa jag har svenska pa bägge och alla bokstäver!:)
sa betalar jag henne när hon kommer hit!:)
föresten ere bara 9 dagar kvar nu!:D:D
Sen tog jag och nacho in hästarna och tog ut resten.
Sen tvättade jag Lex med schampoo eftersom han ska filmas imorgon;)
Sen longerade jag Sterthoff och sen städade jag lite i min lägenhet och nu ska jag städa lite till, eftersom jag har hela eftermiddan till att flytta till andra lägenheten, som vi dessutom kommer fa städa ur, och den stinker, den e verkligen inte städad och det är ruttna saker i kylskapet och köket är inte städat.. tack..




20 sep 09 - LYCKODAG;D

klev upp klockan 06.15, va i stallet 06.30.
Vi sparkade igang med att knoppa Casa m. föl, jag knoppade Casa, och Laura och Steffi knoppade fölet;)
De blev ugly, men de va bara för flätorna va sa sjukt fult gjorda, dom va skev, ojämna och all man va inte ens flätad.. sa jag gjorde de bästa jag kunde av situationen;)
Efter de tog vi Ravenna m. föl, jag knoppade mamman, och dom andra fölet. De blev ocksa fult, eftersom Steffi flätade henne med igar, och efter henne knoppade vi Springtime m. föl, och da gjorde vi samma sak, blev bättre, men langt ifran bra.
Sen kom Ina och knoppade Mona Lisa.
Sen at vi en gemensam frukost hos Kathrin och Alfons, sen drog vi;)
Det va asvarmt men vi kämpade pa iaf;) hästarna va duktiga med de va väldigt varmt för dom me, men de va helt ok, men vi hade sämst hästar med:O Mona Lisa kom sist i sin klass, Stona kom sist och nästsist i deras klasser och "breeding"grejset kom dom trea pa;)
Och när jag skulle ga och hämta en häst tittade jag ner pa marken och funderade pa livet ungefär, nej jag vet inte va jag funderade pa, nagot va de iaf;)
Och sen ser jag 500€ ligga där pa marken och helt ropa ut mitt namn, (500€=5000kr) sa jag tog upp den och fragade laura va jag skulle göra me den, och hon sa att jag skulle ta den och verkligen inte fraga nagon om dom tappat den, för vem skulle INTE säga att den tappat 5000 kr om nagon kommer och säger att den hittade det?
Sa nu är jag 5000 kr rikare!;)
Sa nu ska jag köpa en ny telefon, Iphone elr Sony Ericsson W902, pekar mest mot W902:an;)
och da ska jag ha garanti pa den elr va de heter, för jag tänker inte göra samma sak med den förra och faila totalat..
Sen kom vi hem, longerade 7 hästar och sen at vi gemensam pizza för att vi vart sa bra, och nu sitter jag här.. igen;)
 men nu ska jag sova;)


puss:*



19 sep 09, utekväll med tjejerna:)

ok, eftersom jag va sa trött igar skrev jag inte, sa jag skriver nu (20 Sep) ist om hur jag hade de igar;)


Pa förmiddagen va jag ledig, började 12.
Longerade 7-8 hästar pa eftermiddagen at laura, alla gick fantastiskt bra!:D
Sen blev de duscha och göra sig iordning för en rolig kväll med tjejerna;) (jag, Ina, Laura, Steffi och en kompis till Ina) Vi kom iväg klockan 20.00 till resturangen vi at pa.
De va dyrt och gott;)
vi at amerikansk mat, jag beställde hamburgare med strips. Pa tallriken va en FET hamburgre, ca 1dm hög om inte ännu högre, 2 köttbitar och svinmkt innehall:o och strpisen va inte strips, de va STORA potatisklyftor och de va sa sjuuuukt gott!:D
efter de at vi Ben&Jerry's icecream;)
Och efter DET drog vi till tivollit, vi kom iväg fran resturangen ca 22.30, vi kom till tivollit, och de va verkligen inte stort.
menmen, va gör de?:)
De va sjukt mkt folk iaf:)
Sa vi startade med att aka Break dance, haha, den har man ju akt nagra gangen inann, men jag älskade laura's reaktion som aldrig akt den innan xD
Efter de tog vi en "romantisk" tur i parishjulet, Ina kom inte med, för hon va höjdrädd, och jag höll pa att dö när vi STANNADE högst upp, verkligen sa högt du kan komma, sa satt vi där ca 5 minuter innan vi akte nagra gangen upp och ner, när jag äntligen hade lugnat ner mig och trodde killen som stog där nere tänkte stanna oss, tog han ist tag i "vagnen" som vi satt i och snurrade den assnabbt, haha xD
Kan ju säga att alla skrek nagot otroligt och efter de gjorde han de inte mer med varan xD

Sen akte vi hem eftersom de blev uppstigning idag 06.30:o
men de va kul iaf;) och de ska göras om;)


puss:*



18 sep 09

lang dag, de betyder att jag e väldigt trött och dricker kaffe, elr ja... cappuccino för att halla mig vaken för att skriva dehär;)




idag började jag klockan 8 me tanke pa att jag jobbade över sa mkt igar.
Tack Laura!*
när jag kom ut i stallet va stallet fullt av vatten, de kom fram Cleopatras box och ahde spridit sig i hela stallgangen och in till ridhuset, och in till "appolonia's stall" och till rummet där tavlan är.
det va mkt vatten ska jag tala om för er:o
Sa Dennis fick komma idag igen för att reparera det han jobbat pa i 3 dagar. stackarn. fick även städa ur alla boxar.
Aja, jag började iaf med att ga och prata med Laura, vi hade egentligen inte mkt att prata om, sa jag longerade Cleopatra till henne.
sen longerade jag nagra hästar, kommer inte ihag vilka, sen klockan 13.00 at vi lite mat som vi beställt fran nagot ställe;) fy va gott, och de e kul me laura, för vi har lika mkt apetit:P haha, och bägge älskar verkligen mat:)
nice ere;)
Och efter de sparkade vi igang med att klippa levade, eftersom hon hade fatt saaa lang päls (ca 1cm), och da sövde vi henne och sen va de gjort efter en timme;)
Nice;) sa da fick jag paus en halvtimme, sen kom jag tillbaka, da vare 3 människor här som skulle pröva Regensburg, sa da red laura henne och jag tittade pa,sen ville dom även kolla pa Don Bernhardo, sa jag rusade och hämtade honom ur hagen, bägge gick förbannat bra;) men jag tror dom inte kommer köpa nagon av dom, ajajaj...
menmen, sen lindade jag benen pa Anthony, och blev INTE sparkad den här gangen;)
härligt*
nu e jag ledig imorgon förmiddag;)


puss*



Musiktips;)

Ok, nu tänkte jag ge er lite musiktips.
ok, latarna är otroligt extremt gamla, men en bra lat blir helt enkelt aldrig dalig:)



* Rough Draft - Yellowcard *

* Maybe - Secondhand Serenad *

* My Greatest Enemy - Neverstore *

* How could you bring him home - Eamon *


Ursäkta för min konstiga musiksmak;)

Men erkänn, den duger iaf?:)




Provridning av 8arigt sto, 16 sep 09.

Klev upp klockan kvart i 7, va i stallet 7 och började med att packa in alla saker i transporten som Marten behövde för hoppträningen idag hos Haßmann's.
efter de borstade jag Levade och Emily och gjorde iordning dom inför transporten.
Jag va klar 20 minuter tidigare än räknat, sa da sprang jag upp och gjorde iordning 2 "brötchen" som jag kunde äta pa vägen dit.
När jag kom till stallet igen va Marten där och da fixade vi i nytt span i transporten m.m.
Vi kom iväg kvart över 8, alltsa en kvart över beräknad tid..

När  vi kom fram började jag me att ta ut levade och red lite skritt pa henne medans Marten gjorde nagot annat, sen kom han och tog över levade och jag kollade lite pa när han tränade. när han hade tränat halva passet gick jag och sätte pa tränset och benskydden pa Emily i transporten sa de skulle ga snabbare sen;)
Efter de gick jag och kollade pa resten av hans träning:)
Hjälpte lite och sa, Levade va toppen! verkligen! ;)
Efter de lastade jag ut Emily och  lastade pa Levade;)
Da hoppade Marten upp pa en gang och jag gick till "pappa" Haßmann och kollade pa när Tony och Felix tränade;)
det va niice;)
När marten va klar hjälpte jag till me att lasta pa Emily, när jag va klar me de gjorde jag mig redo för att rida.
När jag hedde pa mig chapsen sag jag en väldigt fet häst ga till ridhuset, tanken som slog mig va:

Men shit?! den hästen maste ju vara typ 25 ar?

När jag kom till ridhuset fragade jag "pappa" Haßmann hur gammal den va, svaret va:

De e den hästen du ska pröva!

Det kände sig som om min mage vände sig ut o in, för jag hade tanken när dom förklarade den att den va assnygg och vältränad m.m. Och där stog en häst som va kanske 60-70 kilo för fet och hade ingen utstralning alls-.-'
Men jag hoppade ändan upp och red henne, i skritt va hon inte dugg arbetsbar sa jag gick nästan direkt över till trav, där hon genast började ga fint, men de kändes som jag satt pa en fet flodhäst..
Da gick jag över och testade lite galopp, i lättsits, hon va fin i form även där och galopperade pa.
Da byggde dom upp ett litet kryss sa jag travhoppade det lite.
Jag satt som en kraka över hindret,de sög ju..
Men dom byggde ändan upp det till ett räcke pa kanske 1m.
Det hoppade hon bra, men jag kom inte rakt pa de, inte första gangen heller för hon va svar och rama in till hindret.
Sen hoppade jag räcke, svängde lite och där hoppade jag en oxer pa ocksa 1m.
Hon hoppade det bra och min sits va nagorlunda bättre. Men jag va chockad över att hon kunde hoppa 1m, och dessutom med fart!
Efter de fixade dom kombinationen till 1m, och da hoppade vi en liten bana med 4 hinder.
Hon hade bra fart, men min sits sög, och hon ville inte ga dit jag ville när jag skulle till kombinationen sa vi kom verkligen inte rakt pa första och de slutade med att vi rev andra hindret.
Da tog jag kombinationen en gang till och da hoppade hon de bra, men galoppen kändes som att den inte riktigt räckte till, men ett galoppsprang och rev inte sista hindret, sa vi gav och där och jag travade av henne lite.
Efter de fragade dom va jag tyckte, jag kunde ju inte säga "fan heller, ta hästen, jag vill inte se den" och heller inte "jag älskar henne" eftersom jag inte tyckte nagot av de.
Sa jag ska testa henne nästa vecka igen.
Hon hade ju trotts allt bara blivit riden 14 dagar.
Och hon har TOPPstam! Hennes mamma har 5-6 föl som har vinster i Svar klass och sa.
Och hon har haft 2 föl, ena är otroligt bra och har vinster i 1.40.
Och Marten tror att även denhär kan ga 1.40 nagon dag, och om inte annat far hon ju bra föl, sa hon passar bra som avelsto.

Men hon e ju rätt dyr, och snyggare hästar för den prisklassen kan man ju hitta..
Menmen, ska testa lite mera hästar, för jag e inte säker pa om de här är hästen jag vill synas med pa tävlingar.
Sry...

+ att jag minns inte ens hennes tecken i ansiktet elr bena, jag tror inte ens jag kollade pa annat än hennes feta rumpa och hennes otroligt feta mage..



15 sep 09.

vaknade klockan 07.20.
Shiiiiet!
Skulle vara i stallet klockan 07.30 och ha ätit frukost och allt, sa da blev de lite lagom panik.
Jag kände da hur jag verkligen skulle komma 390784695 timmar försent eftersom jag va otroligt trött och seg, men jag va iaf ute i stallet 07.33, men da vare panik upp ur sängen, kuta och göra sig en otroligt snabb macka, borsta tänderna och kuta ut i stallet;)
De va för att jag skulle hinna ta ut de 2 fölen, Coppenrath, Samantha och Carlos innan klockan 8, da marten tänkte komma till stallet.
Och jag som redan hade panik gjorde de pa 10 minuter, da longerade jag Cleopatra medans jag väntade pa marten, och när jag va klar me de stog kathrin och laura i stallet.
Efter de hjälpte jag Laura lite och sa, eftersom Marten inte visade sig i stallet förens halv 10!
Och sen jobbade jag pa och hjälpte och longerade hästar fram till halv 2 da jag tog min paus.

Kan ju säga att jag at;) nagot otroligt mkt, sen satt jag här lite och sa.

Efter pausen fortsatte jag att hjälpa till och klockan 18.00 skulle jag ta in don Bernhardo och Regensburg.
Da sag jag att alla andra hästar i hagen brevid (5-6 hästar tror jag de e) hade brytit sig ut till hagen där Don Bernhardo och Regensburg stog, och Don Bernhardo och Regensburg stog i hagen där dom hade statt..
och jag va heelt själv och hade 2 hästar i ena handen och skulle öppna en förjävligt stor grind med andra, de slutade efter ca 20 minuter, da hade jag öpnnat grinden, gatt igenom och stängt.
När jag kom tillbaka va doktorn där för Levade, Dona Primera och Caprivi;)
sa han va där ett tag, efter de drog jag och Laura och handlade;)

nu sitter jag här och peppar införs imorgon;)
Imorgon gäller de, puss pa de;)



Hopptäving + tivolli? 14 Sep 09

ok, eftersom de blev en sen kväll igar skriver jag lite idag:)
Jag jobbade iaf svinmkt, och allt gick bra och jag tog ut lite av min rastlöshet:P
Pa eftermiddagen fragade Marten mig om jag ville hänga med till en hopptävling där det ocksa är tivolli samtidigt:)
Jag tyckte att de lät spännande och sa ja;) de va rätt spännande, mktmktmktmktmkt folk vare iaf;)
Direkt när vi kom dit köpte vi oss en pizzabit var och ja, sen kollade vi hästtävlingen:)
Felix Haßmann startade 3 hästar som vi kollade pa.
2 av dom fick ca 2 bommar ner, och den sista blev 4a tror jag!:)
Sen kom vi hem halv 1, jag gick da och la mig pa en gang:P


puss:*



13 Sep 09 - ledig förmiddag + resten slappt:)

FÖRMIDDAGEN:
jag vaknade klockan 07.00 och kände hur skönt de va att bara he pa ny musik pa telefonen och somna om till en härlig lat:)
Sen sov jag till 12.00 och da klev jag upp, at en snabb frukost, duschade, gick och la mig igen xD
Jag vet, jag e slapp:)
Sa vaknade jag halv 2, da lag jag och tänkte, samt lyssnade pa överbra musik till klockan 2.
Da vare bara att ga ut och jobba.



JOBB:
Jag började med att komma ut i stallet..
där va Judith och gav nagra hästar lite hö:)
Da berättade hon för mig att ena hagen va trasig.. helvete...
de funkar inte me en trasig hage när man har sa här manga hästar.. + att 2 hästar sov ute inatt:o
En hade sprungit in och den andra stog kvar i hagen där de va ca 5 andra hästar fran en annan hage ocksa..
Aja, inte mkt att göra med det, sa jag började med att ta ut Sterthoff i paddocken och de 2 fölen i andra paddocken och sen började jag longera Emily i ridhuset.
Hon va heelt vild.
Eftersom dom inte far galoppera i ridhuset när vi longerar dom va hon riktigtriktigt jobbig eftersom hon ville galoppera och bocka hela tiden"/
Efter de tog jag in Sterthoff och tog ut Samantha och Carlos i den padocken;)
Da va även Nacho där sa han hjälpte mig och judith att laga hagen.
Edeltraud och Logabirum va heelt kära i varandra. verkligen!
Dom pratade med varandra heela tiden och ville verkligen inte lämna varandra:o
Men de va dom tvugna med, sa da gick jag 30 minuter med Levade efter de att jag ställt in Edeltraud i boxen igen.
Det va D R Y G T!
Vilken tur jag har att jag lyssnar pa sa bra musik?:)
da lämnade jag levade i hagen och tog ut emily:)
Sen sprang jag 439856 ganger med 2 sma vattenhinkar och gav 4 ston m. föl vatten (varje sto drack ca. 5 st sma vattenhinkar) + Dona Primera och Wiesbaden (som drack ca. 3-4 var..) sa ja, jag gick väldigt mkt fram och tillbaka;)
Sen har jag bytt hästar i hagarna heela dagen och gatt med hö till hästarna i paddocken.
Sen klockan 6 kom Evelyn hem igen fran en tävling, hon kom 2a, sa de blev "firande" när hon kom;)
När hon akte beställde vi 2 feta familjepizzor och at;)
Läckert!
Nu ska jag sussa;)



Gonatt;)<3


It’s my heart you’re stealing
It’s my heart you take
It’s my heart you’re dealing with
And it’s my heart you’ll break




12 sep 09 - provridning av Dona Primera.

Slappdag #3? jag känner mig rastlös..

vaknade klockan 7, va uppe ur sängen halv 8 eftersom jag visste att de skulle vara slappt idag.
När jag kom ner började jag med att tunna ut Dona Primeras man.
Efter det longerade jag Emily, hon va riktigt awesome idag!:D
tjoohooo!;)
Seeen tog jag och Nacho ut Stockholm och Elena Deister till hagen där Casa stog och kathrin kom med och skulle filma eftersom prinsen som köpte Staperfeld ville ha filmer pa fölen om han va intresserad för han gillade Staperfeld sa mkt!:D
Sa da fixade vi de i kanske en timme och bara jagade runt dom, hoppas de räcker:)

Sen fixade jag lite hästar ut och in i hagar, samt longerade Sterthoff.
Sterthoff betedde sig OCKSA idag? hmm? what's up?
menmen, de va ju bara bra för mig:)
Sen kom Kathrin och sa att jag skulle ga 30 minuter med Levade i hagen, drygt värre? men när jag pallrat 27 minter ringer iaf Laura, sa vi smapratar lite och da hade jag gatt 40 minuter när vi pratat klart xD
Da lämnar jag Levade i hagen och hämtar Emily som hagkompis:)
Samt puttade jag ut Copperath i paddocken och dom 2 fölen i andra paddocken:)

Efter de tog jag paus och gick in hit och sov lite, ända tills Nilo och Pilar kom och började tokknacka pa dörren och skrika mitt namn, da vare bara att ga upp och ga ner till nacho där han hade maten framme:)

(Och nej Wilma, Nacho kan man inte äta, Nacho är en människa:P)

Efter de tog jag in Levade och Emily och tog ut 2 andra, vilka kommer jag inte ihag, sa bytte jag även sa att Sterthoff fick ga ut och Coppenrath in:)
Sen slappade jag ett tag, gjorde iordning Carlos till Judith och gick ut och lekte med barnen, och ja, de va ungefär de jag gjorde, lekte med barnen xD och även fixade med hästarna i hagar och sa:P
Och sen sag jag lilla Ostara bara ligga i boxen,och ibland rullade hon lite och försökte ligga pa ryggen som en jättestor hund. Jag tyckte det verkligen sag ut som Kolik, sa jag fragade Nacho va han trodde. Svaret va:
"du blir sa rädd för ingenting, hon ligger ner, de gör alla hästar?"
men jag va fortfarande halvt säker pa att de va kolik sa jag bad Pilar att hämta Kathrin, sa da gick vi med Ostara till Ridhallen där hon la sig ner pa en gang, sa da ringde Alfons veterinären eftersom de kan bli riktigt farligt när hon e sa gammal (32).
Sa veterinären kom, och blodet va för tjockt och självklart va de ju kolik hon hade.
Sa hoon fick 3 st sprutor och en ny box där de finns mktmkt vatten och sa;)
Sa da blev Kathrin jätteglad eftersom jag sag att de va fel pa henne.

Efter de drog jag och Nacho till Affären:)
När vi kom tillbaka va de folk här och skulle kolla pa Dona Primera ju.
Ochjag hade ju vart sa flitig under dagen och tvättat henne med Schampoo och även knoppat henne med Vita snoddar och allt;) sa hon sag ut som en väldigt snygg dressyrhäst!:D:D
Sa da kom de vita dressyrschabraket och vita benlindorna fram och vi fixade henne iordning;)
Judith red henne och visade henne för dom. Efter de gjorde jag iordning Carlos eftersom dom ville rida ut.
Allt gick awesome och dom verkligen älskar hästen!:D
Tjoho säger jag!!!:D:D
Sen satt vi och pratade i tusen och tusen ar, och de va jättegulliga paret;) verkligen!
Sa dom sa att om röntkenbilderna e ok sa köper dom henne;) och da kan vi vara 100% säker att hon kommer fa leva ett drömliv resten av hennes liv:)

Nu ska jag vara social med Wilma igen;)

Imorgon, ledig till klockan 2;)


I really miss you,
and i hate it "/




väldigt kort om 11 sep 09

Eftersom jag totalt glömt att skriva om den här dagen sa skriver jag igenom väldigt snabbt vad jag gjort idag.
Klev upp. at frukost. longerade Emily. Longerade Coppenrath. Longerade Sterthoff. Ridit Carlos, även uteritt:). plockat alla hästar fran och till hagar m.m.

Det va min dag;)


S L A P P !


I'm screaming 'coz I don't wanna die
Ending up doing the same mistakes again
A familiar feeling, I've been here before




Vila i frid Munsboro Babe<3

Wilma's älskade ponny babe tog sitt sista andetag igarkväll"/
Hon hade problem med sina ben och visade hälta efter 3-4 dagars skrittturer med en väldigt liten tjej pa ryggen.
Sa da tog dom beslutet att ta ner henne.
Vilket va helt rätt, det va de bästa för Babe..


Hon va.. elr snarare hon ÄR en älskad ponny av alla,
hon kommer alltid finnas med oss<3


R.I.P

"Vi kan inte ta det onda fran dig, sa vi tar dig ifran det onda" - citat fran Wilma<3




lycka!:D

tack pauline som fixade sa att en tjej som rider REMO nu addade mig pa msn!:D
sa nu vet jag lite om hur han har de, och det är bra!:)
Han har blivit fruktansvärt hingstig och sa, men är fortfarande en gud i dressyren!;D ;D ;D
och ja, han är en av favoriterna och han sköter sig pa lektionerna!

Han är min San Remo, elr nej, men jag säger det:)
för han kommer alltid vara min i mitt hjärta och jag saknar och älskar ponnyn otroligt mkt.
Längtar tills jag kan träffa honom igen<33


för er som inte vet sa mkt om honom;)


San Remo

New Forest.
139,7cm (C-ponny)
e: Silverlea TopHat, u:Thursday morningstar.
valack
Brun, v.h.i.p. o k.v.b.(Vita har i pappan, kronrand (elr nagot sant) vänster bak.

En kung som äger ut allt och alla, spec pa dressyrbanan:)


Ponnyn ger en lycka och minnen man aldrig kommer glömma.
Han är älskad<3




Slappdag, 10 sep 09

idag va de en rätt slapp dag för mig.
började klockan 7 och gick ut och hjälpte Laura med att fixa iordning Sarasani för longering och ridning, longerade gjorde hon själv pa uteplan medans jag.. vad gjorde jag? kan inte minnas riktigt, nagot va de iaf;)
Efter det följde jag med henne ut eftersom det va första gangen pa riktigt länge Sarasani skulle ridas, och han e rätt knäpp och rädd för allt som finns.
Men de gick bra och han va fin i form trots den langa vilan!
Efter det tvättade vi av honom och lämnade honom i boxen igen.


FRUKOSTPAUS:

började pausen kvart över 8, at frukost, gick ner till stallet igen klockan 09.00, da jag räknade med att Laura skulle va i stallet.


 

JOBB:

Det va hon dock inte sa jag lekte lite med Nilo under tiden, Elr ja, passade honom tills Nacho kunde köra honom till dagis:)
Efter det när Laura och Marten kom tillbaka började jag med att longera emily at Marten, det gjorde jag pa uteplan eftersom jag trodde jag inte kunde vara i ridhuset.
Sa efter 10 minuter började det regna, sa jag gick in sa marten fick rida henne, han började lite inne i ridhuset eftersom vi tydligen kan vara där nu, men bara i mitten..;)
Sa medans han red Emily hjälpte jag Laura med att göra iordning Edeltraud för ridning:)
Laura longerade som vanligt själv, sa da kom Marten tillbaka och jag tvättade av Emily och efter de tog jag ut Cleopatra och borstade hennes föl, samt gjorde iordning Cleopatra för longering, men innan jag longerade henne hjälpte jag laura att hoppa edeltraud, efter de longerade jag saklart Cleopatra, och när jag va klar med henne red Laura henne en snabbis i stallgangen.
Efter det longerade jag Antony och gjorde honom sedan redo för transporten!
packade alla saker och sa hejda till marten och Anthony som är pa en riktigtriktigt stor tävling, största marten och anthony nagonsin har varit pa, de e 4stjärning tävling, och när de e 5 stjärnor e de OS.
Sa det är en sjukt stor tävling, de betyder svara hinder och en hemskt svar bana med otroligt mkt svara distanser, hoppas allt gar bra, annars kommer han vara pa daligt humör i 463945 dagar..
Sa jag, Kathrin och Alfons ska aka och kika pa honom pa lördag, och Laura ska vara där hela tiden, alla dagar, hon drar imorgon pa morgonen:)

Men ja, tillbaka till dagen;)
Efter det blev de slappt, SLAPPT!
jag och laura gick runt och gjorde ingenting inprincip, vi skrev lite pa tavlan vad jag skulle göra, tittade lite pa hästarna, tog in nagra hästar samt ut nagra hästar.
Sen vare min paus, vilket jag spenderade i stallet med Laura och gjorde ingenting;) elr jo, vi väntade faktiskt pa en doktor som skulle komma till Levade och Caprivi.
Han kom, va här en kvart, sen akte han;)
Sen akte Laura hem till sig för att packa och jag satte igang med att göra iordning Dona Primera för ridning.
Vi tränade dressyr, och tro de elr ej, men jag e nöjd över henne 2 dagar i rad!!
sa imorgon blire hoppning som gäller:)

Fick även ett otroligt tragiskt beslut idag, OTROLIGT TRAKIGT!!!
Judith kommer träna Samantha i 4 veckor nu, INGEN SAMANTHA I 4 VECKOR! HUR F*N SKA DE GA???????
och de betydet, ingen tävling när familjen kommer, de betyder att jag e sur/deprimerad, de betyder att jag inte har sa mkt att se fram emot. elr jo, jag ser ju otroligt mkt fram emot att dom kommer, kan inte blir mkt bättre, men jag sag verkligen fram emot att fa starta en tävling när dom va här...

Sen gav vi alla fölen medicin, sen gick jag in för jag va yr, hade ont i magen och ont i huvudet, sa nu ska jag göra lite mat, sen sova tidigt!


Puss*



9 sep 09

idag efter min älskade paus gick jag ner till stallet och när jag kom in sag jag LAURA sittandes pa en pall :D:D
Tjohooo, hon va här igen!:)
Sa vi började direkt med att ta in 2 hästar och ta ut 2, kommer dock inte ihag vilka hästar de va;)
för trött för att tänka sa langt:)
Efter de tog jag Coppenrath och förberedde för ridning, men självklart longera först;) och inte va de jag som skulle rida heller, de va Marten;)
Efter honom kom de en tjej och provred Wiesbaden.
Hon va tydligen rädd för hästar och för ridning, men hon gillade Wiesbaden. sa vi far väl se hur de gar;)
Sen gjorde Ina iordning Dona Primera till Marten för han skulle med tjejen som provred pa en uteritt;)
Sa da slapp man longeringen med henne idag(Y)
Men ist longerade jag Sterthoff till Marten  för att han skulle hoppa honom.
Och efter när han kom tillbaka med Dona Primera sa hoppade jag upp för ett dressyrpass.
och jag red faktiskt bra idag(Y) elr ja, iaf sa jag är nöjd.
Vi hoppade även, BANA, första gangen för den hästen i galopp, och vi gjorde de jättebra!:')
Efter de tvättade jag av henne och gav Ostara medicinen, samt tog in fölen och puttsade allla tränsen:)

Rätt slappt jobb idag faktiskt;) men de va väldigt skönt!:)




Puss:*



förmiddagen hos Haßmann's.

Idag klev jag upp 10 minuter innan 7,
för jag kände mig rätt pigg, trotts en lang natt med lite sömn.
När jag kom ut till stallet började jag med att longera Anthony 10 minuter och sedan va de bara att förbereda honom för transporten till Haßmann (Tony och Felix Haßmann, vet ni inte vilka de e borde ni googla pa dom, dom är GRYMMAA!!!), med i transporten blev det även Emily.

När vi kom dit började jag med att ta ut Anthony och förbereda honom inför hoppträning för felix och tony's pappa. När jag va klar med honom bad Marten mig att lasta ut Emily och göra iordning henne och sedan skritta lite medans han tränade Anthony. Det vart snabbt gjort sa de blev en lang skritttur;)

Anthony va tydligen jätte bra och dom tränade lite gymnastikgrejs;)
När han kom ut bytte vi bara häst och jag gick med Anthony och tvättade av honom och ställde in honom i transporten. Efter det gick jag och kollade när Marten tränade banhoppning med Emily. Sa jag fick bli personen som bygger upp hinder och sant när dom river sa tränaren satte sig pa sidan om och ja.. tränade;)
Det va ascoolt;) jag sag när dom tränade live;)
Och nu vet jag ocksa lite mer HUR dom tränar!:D
Emily va ocksa jättebra, sa när han hade hoppat klart henne red jag lite skritt, och sedan pratade jag lite med pappa haßmann:)
Sa efter de gick jag och tvättade av Emily och gick och lät henne äta lite gräs innan transporten!:)
Det tyckte hon va jätte skönt eftersom dom inte brukar fa göra det:)

När vi satte oss i bilen igen berättade Marten att han fragat om dom har nagon häst som jag skulle kunna köpa för inte för mkt pengar.
Och da fick vi ett JA!!!:D:D:D tjohooo!
8arigt sto, placerad M (1.30-1.35), har haft föl, lite het men förhoppningsvis inte för het!;)
Sa den ska jag aka och testa pa onsdag morgon!:D
Ser fram emot de huur mkt som helst!!!:D:D
Sen pa Onsdag ska jag även kolla om dom har en liten plats till en Wilma Martensson elr om dom vet nagot ställe;)
Jag e grym?:)

När vi kom hem vare bara att ta paus eftersom klockan va 1;)

puss o kram;)<3



8 sep 09

ja, som jag har skrivit i ett tidigare inlägg sa va jag ledig förmiddag idag;)
sa de tänker jag inte skriva mer om.:)



EFTERMIDDAG:

började 14.00 med att longera Sterthoff, han va faktiskt lite awesome idag;) Kanske vare för att Marten skulle hoppa honom efter?
Aja, han va bra och de gillas(Y)
Sen longerade jag även Coppenrath eftersom Laura inte kom idag..

anledning till att hon inte kom..:
För 4 dagar sen ramlade hon av Edeltraud och slog antagligen i huvudet elr nagot sa hon mindes ingenting, elr.. ja, nästan ingenting, inte manad, dag elr knappt ar"/
sa hon akte till doktorn som sa att hon skulle va hemma och vila 3 dagar, men hon hade fortfarande lite ont i huvudet idag, sa hon kom inte idag heller"/

efter Coppenrath longerade jag Anthony eftersom Marten skulle ha dressyrpass med honom 16.00.
Faktiskt sa kom marten och gjorde de sista 3 minuterna at mig eftersom jag va tvungen att tvätta av sterthoff, ta in Caprivi och Sarasani fran ena hagen, samt Dona Primera och Edeltraud fran paddocken!:)
Efter det ställde jag upp Dona Primera pa gangen och började göra iordning henne för lite dressyr.
När jag satte mig upp red jag först 20 minuter skritt pa langa tyglar eftersom jag inte longerade innan, sa hoppade jag även med henne idag!:D
Hon va faktiskt rätt bra:) visst, vi hoppade inte högre än 50 me tanke pa att hon e dressyrhäst, men ändan, hon gjor avstanden bra och hoppade även rätt bra:)
Sa jag är nöjd med henne för första gangen!!:D
När jag va klar tvättade jag av henne, samt Anthony som marten tränat.
När jag va klar med de tog jag fram Emily och förberedde henne för att longera innan marten skulle rida henne.
när jag va klar me de gjorde jag iordning Levade till marten, dock ingen longering da hon inte behöver de.
Sen städade jag kvällsstädningen i stallet, samt puttsade dom tränsen som inte användes.
Efter de drog jag till affären med Nacho och den nya killen som för övrigt heter Paul, men uttalas helt annat..
Jag köpte da väldigt mkt cola sa jag klarar mig nu när värmen kommer tillbaka hit + även lite frukostbröd:)
Efter de tvättade jag av Levade och gav ostara sin medicin, samt puttsade resten av tränsen. Sen vare middag tillsammans ute, Nacho lagade, och de va asgott idag igen!:D

nu ska jag sova.
07.00 i stallet imorgon.
pust*


Nu hoppas vi pa att Laura kommer imorgon!;)

xoxo / Kajsa




Ledig;)

idag har jag varit ledig pa förmiddagen!
Vilket betyder att jag har sovit väldigt mkt;)
klev upp klockan 11.30, hoppade i duschen, la mig och sov igen till 13.00, och ja, nu sitter jag här:)

Solen skiner, fran datarummet kan jag inte se ett enda moln;) vilket är otroligt skönt!:)
Och värmen e kanske 20-25°+, tjoohooo;)
Rätt at er där hemma i sverige som sitter med 2-3 grader varmt pa mornarna och jag sitter med 15 grader varmt pa mornarna och ca 25 grader varmt pa dagarna;)
Ok, jag fryser väldigt mkt när de e 15° nu, men det kan jag nog leva med:)


Puss o Kram;)<3




7 Sep 09

Idag har varit en alldeles för intensiv dag för mig"/

Klev upp 07.00 och at frukost, sa jag va i stallet 08.00, da hade saklart alla gatt pa frukostpaus, sa jag stoppade in fölen i ridhuset och fixade lite med städning i stallet, när jag kollade pa klockan pa väggen när jag va klar me de stog de 08.20, damn i am fast!
da satte jag mig pa en stol och bara kollade.. rätt ut i stallgangen en halvtimme da Judith kom och vi stoppade da ut Wiesbaden och Mona Lisa i ena hagen, och La Fee(Westfahlen mästare 2009 med ryttaren Evelyn Bayern, D-ponny, gar klasser som 1.30, 7 ar) och Ostara ut i andra hagen, och jag plockade även ut Coppenrath i paddocken;)
Sen kom Alfons och sa att jag skulle longera Cleopatra, sa jag gjorde det, när jag gjort de 10 minuter ringer Marten och säger att jag ska börja longera Sterthoff ocksa, sa när jag va klar me Cleopatra va de bara att skynda sig att stoppa in henne i boxen och springa och hämta Sterthoff.
Sterthoff va lite halvbög idag, de bevisade han när han inte gjorde nagonting när vi gick förbi ett sto, men när vi gick förbi en valack blev han väldigt intresserad:P
När jag va klar med det va Marten hemma, med en ny man som ska börja jobba i stallet.
Stackarn fick börja med att tömma alla boxar och fylla i ny halm i dom.
Han fick saklart hjälp av Nacho ocksa:)

Jag fick ist slava lite för Marten, började med att longera Elaiza, vilket gick bra, sen red han henne och hoppade.. saklart!
Sen gjorde jag iordning Levade, ingen longering eftersom han inte bett om de;)
när han va klar med Elaiza fick jag tvätta av henne och börja med att ta in Coppenrath, Mona Lisa och Wiesbaden, och da började jag longera Coppenrath eftersom Marten skulle hoppa honom, när jag va klar va precis Marten klar med Levade, sa vi bytte bara häst och jag tvättade Levade medans han hoppade Coppenrath.

När jag va klar med det stoppade jag ut Levade och Elaiza i hagen där Mona Lisa och Wiesbaden statt, när jag kom tillbaka va Evelyn i stallet och hade hämtat in La Fee och Ostara at mig.
Eftersom hon skulle rida La fee för Gisela, sa jag gjorde da snabbt iordning Dona Primera sa jag ocksa kunde rida för Gisela.
Dona Primera va inte som jag ville idag, sa jag väntade tills Judith hade ridit Samantha sa hon kunde rida Dona Primera med, och jag stack da ut pa en utritt med Samantha.
Samantha va awesome, ok, vi bara skrittade, men hon e alltid awesome!:D
Sa när jag va klar med henne  gjorde jag min paus eftersom klockan da va 13.30..


PAUS:

Jag satt här och väntade pa att Nacho va klar med maten eftersom han lagade mat at alla idag.

Det blev kinamat ofc;) 


LITE JOBB...

sen gick jag och tog in Levade och Elaiza och stoppade istället ut Dona Primera och Edeltraud dit, och fölen fick även ta sig en tur ut i Paddocken :)



PAUS:

jag tog en lite paus och sprang och kollade pa min kära pappa eftersom han va pa Nyhetsmorgon pa tv4 idag;) sa jag tog mig en titt pa internet;)

EFTER PAUS:

Jag longerade Anthony till Marten i 30 minuter och sen puttsade jag lite träns, städade ur trasporten och lite annat smafix, när han kom tillbaka tog jag in Dona Primera och Edeltraud och tvättade saklart av Anthony och la pa honom ett täcke:)
Efter de tog jag in fölen, gav Ostara medicin och puttsade resten av tränsen, samt tvättade av Don Bernhardo at Ina, när jag va klar me de va klockan 19.30.

När jag slutat tog jag en lift med Nacho till affären och köpte lite mat:)
Sen at jag "abends" med allihopa igen, och nu sitter jag här;)

asglad, men samtidigt assur över att jag ledig imorgon...
FÖRMIDDAG! och inte ens de, jag börjar 14.00 ist för 15.00 pa eftermiddagspasset.
Bajs pa dom.

Jag som ville vara ledig hela helgen och kanske umgas med Martin och Claudia elr nagot!!



Grattis pappa;)<3

Vill bara säga grattis till pappa som fyller ar idag;)<3
Älgjaktsäsongen har startat idag ocksa, sa de e nog väldigt mkt lycka för pappa nu skulle jag tro:)
Sen är han även med i teven idag, tv4.se och tryck in pa sidan "nyhetsmorgon" sa hittar ni honom där;)



Grattis pappa;)<3
Du far ha en väldigt trevlig dag med älgarna ute i skogen idag!




6 September 09

mja, vi far väl börja med den här dagen da:)

Vaknade av klockan 07.30, da jag rusade upp ur sängen och gjorde lite frukost, (vanliga dagar börjar jag 7, men när inte Laura elr Marten är där börjar jag efter frukost) , det blev de vanliga: Brötchen med nutella och varm choklad m. grädde;)
mums!:)
Efter de gick jag och la mig igen, sa jag va i stallet klockan 09.00, för de e da dom räknar att frukosten e klar:)

Det va saklart bara jag som va i stallet, sa jag kollade en snabbis pa tavlan där man fyller i vad man ska göra och vad man har gjort under veckan. Det stog att jag skulle longera massa hästar, sa jag sparkade igang med Emily, även kallas Elaiza. Longerade henne 20 minuter som jag gör med alla hästar, därefter stog de att jag skulle göra Sterthoff, (en 3 arig hingst.) Han naffsade ovanligt mkt idag.. menmen, han är ju hingst? sa jag longerade honom med MKT galopp sa han fick ur sig lite energi.
När jag va klar med honom stog Judith redo med Samantha (5 arigt sto, vann 4ars championatet i Verden förra aret i hoppning), för hon skulle träna dressyr med henne för Gisela, sa da passade jag pa att rida lite dressyr med Dona Primera (5arigt sto, riden i 6 veckor) ocksa.
Det gick väl sadär, hon är ju som sagt rätt nystartad, sa man far räkna med sporrar och spö.
Efter det hjälpte jag Nilo och Pilar att göra iordning Ostara(32-33 arig ponny, i sina unga dagar blev hon tysk mästare i hoppning med judith m.m) sa dom red henne lite medans jag hjälpte till. Sen blev de sopa hela stallet för klockan va nästan 13.00, och efter de puttade jag in de 2 fölen in i ridhuset sa dom kunde springa lite fria;)



PAUS:
jag sov och at, även lite datanördande:)



EFTER PAUS (15.00):
Jag hade räknat med att Ina skulle vara där att rida dressyrhästarna, men de va hon inte, sa jag fick plötsligt väldigt brattom eftersom jag fick da mer hästar att longera..
Jag började med att ta tillbaka fölen i deras boxar, sedan ta in Levade och Emily som jag stoppat ut i hagen innan pausen.
Och da tog jag ut Mona Lisa och Wiesbaden i hagen där Levade och Emily statt innan. Och samt plockade jag ut Coppenrath i paddocken.
När jag va klar me de kom Ina, lite sent, menmen, jag hade ju inte fixat nagon av hennes hästar förutom att stoppa ut alla i hagar och sant xD Men vi stoppade iaf in Caprivi och Sarasani (halvbror till Shutterfly, men gar dock som kalle anka, sa han har ingen framtid som sporthäst..) i ridhuset en snabbis.
Under tiden fixade vi lite med nagra föl och hon gjorde även iordning Edeltraud för ridning, da jag började med att longera Don Bernhardo till henne. När hon ridit honom tog vi in alla hästar och da började jag longera Wiesbaden at henne, efter de longerade jag Coppenrath till henne, men hon red honom inte, sa de va ungefär ingen mening med tanke pa att han statt ute x'D
Sen longerade jag Cleopatra (mamma till ett föl), det gick bra, fölet va lite vild i boxen bara, men den vänjer sig snart:) Sen borstade jag hennes föl för att den ska vänja sig lite mer vid människor, sen borstade jag Casa Holsatsia's föl, samt gav Alfons den medicin.
Sen tog vi in Stockholm och Elena Deister med deras föl och gav även Elenas föl lite medicin och jag fick även borsta den lite:P
Sen gick jag ut och skulle ge Ostara sin medicin, när jag kom in i boxen ställde jag mig och höll tag i henne och skulle precis stoppa in sprutan i munnen pa henne da hon ser att boxdörren star öppen och springer ut..
Jag och Ina fick ju iaf röra pa benen för att komma ikapp henne xD men de gick, och hon fick sin medicin;)
(20.50)

Nu har ni fatt ett otroligt langt inlägg om hur min dag sett ut;)


xoxo





Hej

tjohoo;)

Nu ska man försöka med ännu en ny blogg, hoppas den här gar bättre;)
För er som inte känner mig sa är jag i Tyskland under ett ar fr.o.m. 1 Juli och jobbar pa en hästgard med bade hopp och dressyrhästar, men med mest inriktning hoppning!:)
Och ja, här saknar dom en väldigt älskad bokstav, men den far ni klara er utan..

Jag kommer väl skriva lite vad jag gör pa dagarna här i Tyskland elr nagot sant;)


Puss:*



Välkommen till min nya blogg!




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!