Äntligen Hemma!

Nu har jag äntligen kommit hem!
Eller.. äntligen och äntligen.. men  hemma är jag iaf!
Saknar faktiskt redan Tyskland, Hemma bra men tyskland bäst typ..!
Men imorgon tänker jag iaf åka in till staden och träffa some friends, om ni vill träffas så får ni höra av er! :')
Nu ska jag gå och leka med Isak och Ida, sen ska jag ta med mig några äpplen och hälsa på Min älskade häst! <3



Hur Kvalitéts var.

Jag red ju Kvalitéts med min fina, fina Marilyn!
Jag va faktiskt inte såå nervös, knappt nånting alls faktiskt, det va så många att vänta på, så det tog liksom för länge så man blev mer uttråkad än nervös faktiskt!
Så är det att vara sista ponny.. haha ;)
Först löshoppade vi henne, sen stod hon i boxen lite, sen blev det dags för min ridning, efteråt visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen, men jag visste att den främmande ryttaren nångång skulle hoppa upp.. och jag väntade, och väntade, och väntade. Och efter jag stått där i kanske 30 minuter så sa vi till och då prövade dom Marilyn som gick hur bra som helst! :D så stolt! :')

  • Resultat:
  • Löshoppning: 9.0
  • Skritt: 7.0
  • Trav: 7.5
  • Galopp: 7.5
  • Främmande ryttare: 8.0


  • Sammanlagt: 7.95
Och med dom poängen åkte vi därifrån som tredje bästa ponny!
Så jävla kul!!
Och för att ha en ponny som endast varit under sadel max 3 veckor och vinna över så många andra som varit ridna så mycket längre gjorde verkligen att jag fick en mer underbar känsla som ryttare! :')



Yran är överskattat!

Det enda som händer i Östersund är Yran, och iår har dom inte ens lejjat några superbra artister..
Hur dåligt som helst ju? jag kan ju säga att jag är iaf inte ledsen över att jag missar det iår.. igen!
Jag har inte gått på yran på evigheter, alltså, då menar jag typ 4-5 år!! Kommer knappt ihåg hur det va där längre. haha, missade tillochmed Gaga när hon va där! haha, värdelöst!
Iår sitter jag istället på landet i Uppsala, utan tv och med gamla människor. funfunfun!
Imorgon hade dom tänkt att vi ska göra jobbet på gården som det va förr i tiden, men jag har redan sagt ifrån mig jobbet. Jag tänker nog sitta här eller sova hela dagen..


Har även blivit till shoppning på vägen hemåt, ni ska få se bilder senare! Nu börjar batteriet blinka, så måste leta efter laddaren! Hoppas ni som är på yran/stråket har en så jävla rolig kväll, fastän det bara är kanske 3-4 bra artister där, och att ni som är hemma har en mysig hemmakväll!
puss:*



I tell myself i can handle it!

Mycket som hänt på senaste tiden, så har inte orkat blogga något..
jag har *fyllt 18!!! *Tränat alla hästar, *Varit på födelsedagsfirande, *min familj har kommit till tyskland, *Eva har flyttat osv :)
Nu ska jag ut och rida 4 hästar, eller 5, we will see! och sen ska vi åka till schockemöhles shop! :D synd bara att jag inte har någon häst under sadel hemma för tillfället..
Nu har jag förövrigt bara 2 nätter kvar här i tyskland! Sen bär det av hemåt till Sweden!
puss:*



tårar och brustna hjärtan.

Idag fick jag träffa min absoluta favorit och drömhäst.
När han såldes trodde jag aldrig mer jag skulle få se honom igen, jag trodde han skulle säljas i Danmark på en auktion..
Men efter en tid fick jag höra att dom behöll honom för han hade väldigt mycket kvalitét. Sen hörde jag ingenting i ett år, när jag kom tillbaka till tyskland sa dom att jag kunde få möjlighet att träffa honom om jag ville, redan då kände jag att tårarna pressade och ville ut...
Idag fick jag träffa honom igen, redan på väg till hans box kom tårarna, när jag såg honom brast det totalt.
Jag hade blandade känslor, att få träffa en som man sagt farväl till och aldrig skulle få träffa igen, en som man hade så jävla nära hjärtat, det va jävligt svårt faktiskt.. han la sitt huvud i min famn och det kändes som att han verkligen kände igen mig.. Vi fick typ 10 minuter tillsammans innan vi va tvungen att åka, då fick jag säga farväl, igen..
Jag vet inte om jag nånsin kommer få träffa han igen. Jag har redan sagt farväl en gång, och att göra det igen va hemskt, ett av det hemskaste jag gjort nu på senaste tiden.
Förra gången va en riktig plåga, jag grät i över 2 veckor varje dag, kunde inte äta och va riktigt deprimerad, sen har jag försökt att inte tänka på honom så mycket..
Nu är jag tillbaka på samma jävla plats som när jag sa farväl till honom förra gången...
grät hela vägen hem och sitter och gråter nu, han är helt enkelt så jävla bäst!
Min älskade "balou".


hphphjp



foto och filmtermiiiin.

efter att ha sovit till 12 2 dagar i sträck och sen bli väckt klockan 9 är inte att rekomendera.. ;)
Idag hade vi ju tydligen en tid för att filma och ta kort på Elliotfölet till oldenburgerauktionen!
Och vem ska knoppa..? jo, jag... haha riktigt opepp idag faktiskt!
Skriver ikväll hur det gick :)




puss:*



filmkväll hos Saskia!

Idag har jag inte gjort mycket, klev upp ca 12 och kollade på dressyren från aachen, sedan gick jag ut och red Marilyn lite och direkt efter red jag Chambi, dock fick jag klänga mig upp på honom själv då jag glömt telefonen inne och Merle lyssnade inte på mig när jag ropade efter henne!
men ingen skada skedd, han gick även asbra! :D
lika så Marilyn, sedan kollade vi finalen i hästhoppning i aachen och sen drog vi till saskia och kollade på harry potter del 1, och tack vare Merle och Maurice så visste jag redan allt vad som hände, och inte nog med det så satt dom även och berättade allt i hela filmen, skitkul. verkligen.
Och när jag kom hem så möttes jag av först en fet spindel i mitt rum, och när den va död och nerspolad så såg jag en till, lite mindre, men fortfarande sjukt stor.
Nu ska jag lägga mig och kolla på ännu en film efter en sådan dramatisk och händelserik kväll.
puss:*



LA vs. San Fransisco..?

Hej, jag tänkte bara säga att det är med californien går vidare!
Jag får välja mellan LA och San Fransisco, i SF kommer man mer i en "familj" och får mest rida på skoj, och i LA får jag rida riktiga kvalitétshästar, men jävligt mycket mer jobb! tror jag väljer LA, jag menar, VEM VILL INTE TILL LA??? :o
har lite mer tid att tänka över det hela!
men bara så ni vet ungefär! :) hihi, puss:*



surisdag.

Idag vaknade jag av klockan halv 9 och va förbannat sur, så slängde telefonen i golvet och somnade om..
haha, verkligen fel dag att vakna upp på, helt och hållet!
sedan vaknade jag upp igen vid 11, med en lucky sovandes intill mitt huvud, då vart jag på betydligt gladare humör.
han är så otroligt söt, och får mig alltid på lite bättre humör! :')
När jag kom ut va jag sur igen, och gick och gjorde iordning Marilyn som första häst, då hon och jag funkar så himla bra tillsammans!
När jag longerade henne kom Heiko och frågade varför jag va så sur idag, jag hade inte sagt ett ord till någon förens han frågade det, och han fick inte mycket till svar då heller.
Jag galopperade Marilyn för första gången idag föresten, så jävla underbar "ponny" (1.53).
Efteråt red jag Corena, även hon funkade rätt bra, fick rida ihop henne rätt ordentligt då hon bara ville springa iväg, men Heiko tyckte jag löste det på ett väldigt bra sätt.
Sen va det lunch och efter lunchen kollade vi på lite ridsport på teven. Kollade tills Rolf Göran Bengtsson nollade första rundan, sen gick jag och longerade upp Chambar, Heiko kom i lagom tid och kastade upp mig på hästryggen! Jävlar vad fint Chambar gick idag, helvete! Fränare häst kommer jag nog inte få rida många fler gånger, sånt jävla benlyft i galoppen!
Sen kom hovslagaren och fixade skorna på Chambi, och sen har vi sopat HELA gården..
Och nu tänker jag sova, och sova, och sova.
Lucky sover här ikväll också, och hoppas på att han inte väcker mig för tidigt imorgonbitti, det har jag tyvärr ingen större lust för!
puss:*



hemlängtan...

Okej jag erkänner, nu vet jag hur riktig hemlängtan känns..!
Jag längtar hem till svenskan, sverige, mina vänner och min familj.
Jag har det bäst här, jag lever i en riktig drömvärld, men bara för det betyder det inte att man inte kan få hemlängtan.. första gången i hela mitt liv jag verkligen får det, och usch säger jag bara!
jag älskar och saknar er mina fina!<3



Inte mycket tid till att uppdatera!

Förlåt att jag inte skrivit på ett tag nu, men har haft fullt upp, det har jag nu med egentligen!
Men lite paus unnar jag mig nu faktiskt!
Det jag gör på dagarna är att rida, rida och sova. Haha, och det tar faktiskt upp jättemycket av min tid! tro det eller ej!;)
+ att några som går en skola med hästar ska ha sitt praktiska prov här om en vecka! Så vi har också fullt upp med att städa gården och få den så topp som möjligt!


Idag har jag ridit Marilyn, som förövrigt går super, och jag rider henne numera själv, alltså utan longerlina! imorgon ska vi börja trava själv och så!
Så har jag också ridit Stella och Chambar! Nu ska jag ut och rida So What och sedan ska vi städa gården riktigt ordentligt! klockan 5 börjar ju Heikos hoppträning, och då kan vi inte städa mera. haha!
Ni får kanske en till uppdatering ikväll, inte säkert! Men kanske! ;) Så håll koll!



Ingen vanlig söndag!

Töntig rubrik, jag vet, men kom inte på något att skriva, trött, fantasilös osvosv!


Tänkte börja med att berätta att fotbollen idag! Så jävla bäst! Så nästa spel kommer spelas emot Japan, och dom kommer vi förhoppningsvis vinna emot, och då kommer vi få spela (antagligen) mot Usa, igen! och sen vinner vi hela skiten, eller vad säger ni? ;)
Känns som att alltid när jag är i Tyskland får jag stenkoll på fotboll och andra sporter som jag inte intresserar mig för så mycket i Sverige!


Idag har jag varit i Engter och hjälpt till på tävlingarna där, hela dagen!
Eller ja, eftermiddagen iaf!
Jag älskar tysklands tävlingar och hur dom arrangerar dom! något jag självklart ska försöka ta med mig hem till min kära ridklubb i Sverige!
Om något kommer hända med mina idéer jag får härifrån är ju en annan sak, men jag tänker iaf komma med förslag! :')
Och efter det blev vi hembjudna på middag till Saskia's familj!
Riktigt trevliga och jag blir bara mer och mer förälskad i detta underbara land!, go tyskland liksom!

Nu ska jag sova, imorgon måste jag kliva upp tidigt och sätta igång mina hästar igen! puss:*



lite biiiilder

kåk¨åk
jnhjåojå
Jag och fina Corenna! :)
jåojå
lillen försöker resa på sig för första gången! hhihi
¨jpoj¨kp
Magic och nya fölet!
jpojoååo
Valdi, första placeringen för iår? BRA Heiko! haha
Blacky, lucky och reeex, chillar fett i stallet tiep!  haha



Välkommen till jorden!

Red inget mer, hann inte då Heiko kom och sa att Magic började sin fölning precis när jag skulle till att börja borsta Valdera. Så jag gick dit och kollade på fölningen!
Mitt livs andra fölning jag är med och ser! Så himla underbart att vara med när ett litet föl kommer till jorden!
Det blev ett litet hingstföl, brun med stjän, snopp och 2 vita bakben!
(och för er som inte har något med hästar att göra, så är snopp en teckning hästarna har på mulen, en vit punkt liksom).
Kom till världen klockan 21:23 ungefär och sen dess har jag och Merle suttit där och kollat så allt gått bra, tills ungefär 00:03 eller något i den stilen!




Tävlingshelg = lite uppdatering men långa inlägg, sorry!

Datorn varnar med batteriet, så jag skriver lite snabbt nu!


Idag började jag dagen med att rida Corenna, hon gick skitdåligt och jag va verkligen inte på humör med en sån häst idag.. Hela min kropp gör ont, jag har nackspärr och blåmärken på h.sidan av ryggen.
Haha, ursäkta, men va bara tvungen att klaga lite..
Sen åkte vi till Engter på tävling och hängde där heeela dagen, sen ringde mamma så pratade vi lite.
Jag fyller väldigt snart 18, jag är inte bara liiite pepp!
Och eftersom min kropp säger ifrån tänkte jag inte rida något mer, men jag tror jag går ut och rider Valdera ändå! Jag skiter i Chambi och Marilyn idag, då jag inte orkar med unga, spänstiga hästar en dag som denna!
puss:*



jag älskar mitt liv, precis som det är!

Jag vill bara berätta att jag verkligen älskar mitt liv, jag lever rätt fritt och gör lite som jag vill.
Jag har många helt underbara vänner och jag älskar min familj!


Nu har jag fått en förfrågan om jag vill åka till Californien och jobba minst 3 månader!
Man får tillgång till bil, fickpengar, man får rida hela dagarna, och även åka på tävlingar!
Jag menar, vem skulle inte ta chansen?
Dock jag har min skola som står liiite i vägen, men vad som är grymt, är att jag kommer alltid ha möjligheten till det! Så jag måste inte ta det nu, och heller inte om 3 år, jag kan komma dit om 5 år om det är så! underbart! :')



årets första avfallning.

Gick ut, red Corenna lite på åkern idag igen, trodde inte jag skulle hinna det, men jooorå!
hon gick jättebra, så jag passade på att rida utan stigbyglar, och usch. haha, jag har träninsvärk i hela kroppen, och fortsätter att träna rätt hårt! haha:)
Och sen åt vi, och efter maten så åkte vi till Engter på tävling, Merle red E och A där, men ah, hon började med att nolla E, sen åkte vi hem och jag skulle till att rida Chambi.
Longera honom rätt länge innan jag skulle hoppa upp och han va ovanligt snäll och lugn!
Så kom Heiko och skulle hålla i honom när jag skulle hoppa upp. Och precis när jag satt mig i sadeln bockar han iväg och det är ju inte så att balansen är på topp när man knappt kommit i sadeln, så ropar både Heiko och Merle att jag ska hoppa av, så det gjorde jag och landade på h. sida och sen va det bara att kasta sig iväg då han höll på att trampa på mig eftersom jag landade under honom!
Haha, så kul!
Och sen hämtade jag min hjälm och försökte igen, och då va han hur lugn som helst och gick riktigt fint idag! haha, kul häst!
Sen åkte vi iväg till tävlingen igen och Merle red sin A, efter flera riv och 3 stopp tog hon sig iaf över sista hindret trotts det att hon va utesluten, det som är så bra med klubbtävlingar!
Så åkte vi hem och jag longerade Marilyn ett tag, och sen kom Heiko och idag hoppade jag upp på en gång, hängde inte först eller nånting, och hon gjorde det bäst! skitkul!
Så från att (igår) bli ledd några rundor i ridhuset i skritt, till (idag) bli longerad och trava! Ett sjukt stort steg, och det känns som att vi komma klara det här, med bra resultat! hihi.


+ att jag tror vi kommer få ett föl ikväll, eller imorgonbitti!
Vi håller tummarna på att vi ska få ett stoföl, och att allt kommer gå bra, med ett friskt föl osvosv!
hihi, alltid lika spännande!



Det gör så ont, att nått så nära, kan vara så långt bort.

Sitter och dunkar Håkan och är allmänt glad idag! :)
Skulle kliva upp halv 10, men sömnen tog över så jag somnade om och vaknade 11 :s
Så då släppte jag och Merle ut Lucky och sedan va klockan redan halv 12 :o och halv 12 skulle jag stå klar i ridhuset med Marilyn då Heiko skulle ha tid för oss då.. och eftersom jag ändå hade missat tiden så tog jag en dusch.
Och nu sitter jag påklädd och klar, ska gå ut och ta bort alla hinder snart ifrån uteplanen så Heiko kan fixa iordning den, köra den rak och vattna osv!
Om jag har tur kör merle den rak så kan han hjälpa mig med marilyn? det va en bra idé! haha
Men nu måste jag gå ut! :) hihi,
hoppas ni får en bra dag alla! puss:*



lång dag och sova-över-kväll!

Riktigt lång dag, men ni får den "kortfattat" ;)


Började med att rida Corenna, och ja, mina dagar ser för det mesta likadana ut, då jag inte orkar göra massa saker olika.. Skönare när man har ett schema att gå efter! Och Corenna ska jag rida förmiddagar, så lika bra att jag börjar med henne när jag ändå sover länge varje dag? :)
Red henne första gången efter några dagars vila, på en stor åker vi har här som vi brukar rida på.
Kan ju bara säga att en relativt ung fälttävlandshäst som första gången för året blir riden på åkern är rätt så... pigg!
+ att flugorna va så jävla på, och jag får ju bara skritta och trava henne nu några dagar.. Så det vart riktigt svårt att hålla henne! Och hon hade ingen lust alls att jobba idag, men jag red ändå lite dressyr och övergångar och sånt så hon blev lite mer avspänd!
Sedan va det lunch, och efter Lunchen tog jag och red So What, också på åkern, och hon gick så fruktansvärt bra idag!
Seriöst, bästa ritten för iår, helt klart! Och jag blir alltid lika sur när man rider hästar som går så fruktansvärt grymt, så får man inte göra mer än enkla saker då hästen kanske inte håller :s Men gjorde ändå 2 galoppombyten, och hon höll! haha, wohoo!
Även Heiko och Lisel kom fram till mig efter och berömde mig över hur jag red henne idag, riktigt kul!
Och då erbjöd Heiko mig även att rida Valdi, trodde inte jag skulle få rida henne något iår då hon går relativt höga
klasser inom dressyren nu, och hon är häst som är riktigt speciell av sig, och gör man ett fel en gång, kan hela säsongen förstöras!
Och jävlar vilken skillnad Heiko har fått henne om man ska jämföra med förra året då man inte ens kunde rida en runda skritt utan att hon började stegra! Hur härlig häst som helst! .. iaf när hon gör som man vill ;)
Efteråt gick jag upp till Merle på hennes rum och kollade lite hur det va med henne.
Hon får ju gå om en klass nu, eftersom hennes betyg inte höll, så hon har varit lite depp hela veckan!

Sen kom heiko och sa att jag skulle göra Marilyn redo för ridning, så jag gick ut, longerade henne ca. 15 min, och sedan red jag några rundor skritt när Heiko ledde mig, kunde stanna och gå frammåt själv! Så imorgon ska jag nog rida lite på longerlinan!
Sedan kollade jag på när Heiko hade sin hopplektion, åh, jag blir så himla sugen på att hoppa varje gång jag kollar på!
Efteråt longerade jag Chambi och när Heiko kom hoppade jag upp.
Premiärritten på Chambi, och den va precis så underbar som jag trodde den skulle vara!
Han är inte så stark än, eftersom han itne blivit riden på länge, men när han föll över i korsgalopp eller så, kunde jag ändå rätt lätt växla tillbaka till rätt galopp! jättemysig häst, kanske ni får en film på det nån gång! önskar jag kunde dela med mig av känslan att sitta där på, så jävla cool häst!

Och för att avsluta dagen tog jag och Merle cyklarna och cyklade till donken och åt där, haha, feta, jag vet! Men vi gillar det, och när man ridit 5 hästar på en dag, kan man faktiskt få unna sig det! ;)
Sedan kollade vi fotbollen Sverige-Usa, Sverige tog hem spelet med 2-1, jävla skön seger faktiskt! egentligen skulle det blivit 3-1, men nånting stämde inte, så målet gilldes inte iaf!
Nu sover Merle över hos mig i min lägenhet eftersom hon har sommarlov och inte måsta kliva upp imorgon!


Hoppas alla haft en bra dag, för min dag har varit helt fantastisk!



Tisdagen den sjunde i sjätte tvåtusenelva.

ffejåow
Hopp, Hingstföl, e: elliot van der holst (?) vet inte riktigt vad pappan's hela namn är, men fölet är iaf till salu och jag kan lova att det är ett riktigt framtidslöfte! Grym typ och rejält musklad med rejäla ben! 
fi34åpgti3ågj
Chambi's h. frambeen! (varför det är blått får ni reda på om ni läser i texten!)

Film när vi brännmärker Mexicana's föl till Oldenburger, dock ingen bild eller så efteråt då jag helt glömde det..:
http://www.youtube.com/watch?v=17O0JUXq3T4
Film när Merle filmar när jag sitter upp på Marilyn för andra gången, inte bra filmat, men man ser lite iaf! :) :
http://www.youtube.com/watch?v=AJwoFtiKIHE


Dagen började med att Heiko kom och väckte mig och sa att planen va ändrad och att vi va tvungen att åka iväg tidigare till fölvisningen och att jag va tvungen att kliva upp och fixa iordning hästarna!
Så jag gjorde som jag blev tillsagd och vi kom iväg härifrån klockan 13.00 rätt precis, alltså va vi där runt 14.00 tiden!
Vi lastade ur på en gång när vi kom fram och det varade inte mer än högst 30 minuter innan vårat för skulle visas, perfekt timing!
Det gick hur bra som helst och han blev klass 1 föl och gick även vidare till auktion, dock vet inte Heiko om han tänker åka dit, då det är inte det enklaste att sälja hingstföl inom hoppning inom Oldenburgförbundet då det redan finns tillräckligt! Och har man då också ett föl som inte har en superkänd hingst är det kört, då kan man lika gärna stanna hemma!
Vi tog även och brändmärkte honom på plats där och det gick hur bra som helst, så himla kul att komma iväg på såna där saker!
Sedan gick vi iväg till Schockemöhles stallar, man får egentligen inte vara där, meeen vi drog en careface på den!
Jag va bara tvungen att kolla in min favorithingst Balou du rouet, tycker han är så jävla fin! + att min absoluta favorit storhäst är en avkomma av honom, så jag är verkligen ett baloufan! haha, så kollade jag även in Clinton II, Calido I, Diarado, Fürstenball, Sandro Hit och alla andra topphingstar som står där! Ascoolt att gå igenom hingststallarna där. Åker ni till Tyskland så måste ni verkligen åka förbi där, olagligt men äsch!
Man får heller inte filma, ta kort, röra hästarna eller något sånt, men jag filmade fina fina Clinton II och klappade Balou jättelänge, och ingen av dom dog eller blev sjuka! Så såg jag även boxen där Totilas stod under tiden han stod uppstallad där, den minsta boxen i alla stallen, haha, och nu har han ett eget stall, en skötare som är hos honom dag som kväll, sover utanför boxen, osvosv, och dom får in 9 miljoner 990 000 kr på en månad på betäckning av honom, hur coolt är inte det? Då kanske det är värt att lägga ut 150 miljoner för en häst? eller vad tycker ni?


Aja, väl hemma så longerade jag först fina Chambi, och eftersom han skulle sparka fast ena frambenet i krubban, så kunde jag inte rida han idag, utan longerade han lite lätt, men imorgon SKA jag verkligen upp! Oavsett om han haltar eller inte.. haha :)
Sen red jag Marilyn och efter det har vi packat upp halm på loftet, och jag fick ju besked förra året att jag är lite allergisk mot halm, så nu kliar hela min kropp och jag har fått lite utslag på huden som kom i kontakt med halmen. Men kul hade vi!
Nu ligger jag i sängen och ska sova, lång dag imorgon också!


Sov gott sötisar! :*



ändrade planer.

ursäkta att jag inte uppdaterat något än idag, men det blev ändrade planer helt enkelt, och har inte hunnit.
Just nu sitter jag och väntar på pizzan, och sen ska jag fortsätta med en sak, uppdaterar ikväll om jag hinner/orkar!
Så berättar jag hur dagen har varit, fullsmockad iaf! Men både filmat och fotograferat mycket idag, åh, lång dag med mycket bra som hänt! Mer får ni veta sen! :*



youtube <3

Tänka bjuda på 2 länkar till en störtskön video och en söt video från youtube, haha, jag hänger verkligen alltid på youtube och kollar på fula/roliga/bra/dåliga videor, där finns verkligen min humor :')


Så all credit till den som kom på youtube!
den störtsköna = http://www.youtube.com/watch?v=vR_VhfxAnXU&feature=player_embedded
Den söta = http://www.youtube.com/watch?v=ErMWX--UJZ4&feature=related



lite planeriiing!

Ungefär hur min vecka kommer se ut hittils, antagligen kommer det bli lite ändringar, men gjorde det för att få det lite roligare här på bloggen! :)



rubrikhelveteeen.

Kommer aldrig på en bra rubrik att skriva, helt värdelöst!
Tänkte föresten skriva ett inlägg om vad som rör sig i mitt huvud just nu, men kom på att då kommer ett till lååångt inlägg, och det orkar jag inte..
så jag gör såhär:


jpojåStanna eller åka hem?

jpojå hur jag ska lägga upp morgondagen?



jpojå om jag ska måla naglarna eller inte den här veckan?

jpojå Om jag kommer hinna rida till Marilyn till stovisningen om ca. 4 veckor?

jpojå Om 20 dagar och 1,5 timme blir jag 18!

Och det bästa av allt, jag tänker inte alls på killar och sånt när jag är här nere, får så himla mycket mindre problem, livet blir så fruktansvärt enkelt och skönt när jag bor här :)
Och bara det, borde räcka för att övertyga mig om att stanna?



Stanna, eller åka hem? så svårt!

Jag håller på att bli galen tror jag!
Kan verkligen inte bestämma om jag vill stanna och fira min födelsedag här, eller om jag vill åka hem, träffa mina vänner och spendera lite av sommaren hemma också!


Idag vaknade jag inte förens klockan 12, tog en låång dusch och sedan åt jag lunch till frukost, haha :)
Så skönt att få sova ut när man varit tvungen att kliva upp så tidigt hela helgen!
Och nu när jag inte ska rida Corenna idag och imorgon, så kan jag lika gärna sova!
Efter lunchen gick jag ut och longerade Chambar, gick riktigt bra idag, tror det va bra att han fick 2 dagars paus, imorgon ska jag nog rida honom för första gången! Så himla pepp!
Han är så fin, men jag är säker på att han kommer bocka sönder och jag kommer ramla av, så lika bra att ta på mig hjälmen, right? :)
Sedan gick jag upp till mig och spelade lite tetris på facebook, haha, är helt besatt utav spelet! Spelar det alltid.. haha :)


När Merle kom hem gick hon upp till mig och så satt vi och pratade om allt och ingenting, jag berättade då att det är ungefär 60% att jag åker hem, och 40% att jag stannar, saknar faktiskt mina vänner riktigt mycket! Och det hade hon så svårt att förstå, hon vill verkligen att jag stannar, så söt!
Efteråt kom Maurice och Saskia och hälsade på oss, haha, så kollade vi 3 på när Merle red Nadir, han är så fin!
Sedan longerade jag Marilyn lite, och när Heiko kom så gjorde vi som alltid..
ställde upp henne mot väggen, jag hängde lite, han gick en runda osvosv, och hon är så lugn, så Heiko tyckte även jag skulle sätta mig i sadeln idag, det va redan mer eller mindre planerat, så jag hade hjälmen på!
Upp i sadeln är ju aldrig några problem för mig, och sitta där är ju heller inga problem, men att komma ner? haha, när man måste ta det så himla försiktigt och så, men det gick faktiskt så fruktansvärt bra!
Så jag fick hoppa upp i sadeln igen, så ledde han mig 2 varv runt ridhuset och det va verkligen inga problem.
Så jävla kul, mina ben skakar fortfarande efter det, va så jävla glad att äntligen sitta på henne!
Sen har jag faktiskt inte gjort något mer, Maurice och Saskia har åkt hem och jag, Merle och Heiko sitter och kollar på tv och väntar på att nån ska komma på någon bra idé på mat, haha, alla är superhungriga.

Det känns som att man blir mer matglad när man rider? haha, jag kan verkligen äta hur mycket som helst när jag är här! Sick.



Ursäkta för dålig uppdatering i helgen!

Jag har inte uppdaterat något alls i helgen pga att jag hade för mycket att göra.
Hade ingen större lust heller faktiskt, har så mycket att tänka på just nu, så kände inte att sätta mig ner och skriva.. :)
Det var tävling för Merle på lördagen på morgonen, och senare på dagen tävling för Heiko, ingen blev placerad.
Och på Söndagen var det först tävling för Merle  (igen) på morgonen, 2a i A* och 6.0 i A2 (Dressyr), och senare på dagen var det Heiko som red, kom 5a med Valdi, M2! Riktigt kul att båda blev placerade.


Och vet ni vad? I tyskland får man en summa pengar när man är placerad 5a och uppåt! Bra va? Och desto fler starter och desto svårare, ju mer pengar får man! Jag tycker det är asbra, då det faktiskt är rätt dyrt att åka iväg på tävlingar osv!
Så var även Moritz här i helgen, för han ville ju "se Svensken", haha, alltid lika kul när han är här!
Han är så fuktansvärt taskig och uppkäftig, så tillslut blir det faktiskt kul! haha, han åkte iaf hem i söndags kväll igen!

Så har min helg sett ut, hur har eran helg sett ut? :)
Bilder ifrån helgen kommer komma, jag vet bara inte när, jag är ju inte så bra med att lägga ut bilder när man måste vänta en kvart på varje bild!



Fotografering i Verden!

Haha, förlåt att jag bara skriver om hästar, hästar och ännu mer hästar.
Men det är faktiskt det jag lever för, och det är det enda jag håller på med när jag är här i Tyskland :) Så ni får leva med alla mina hästhistorier under tiden jag är i Tyskland ! hihi


Idag klev jag upp klockan 6, astrött och jättesliten efter en natt nästan helt utan sömn!
Började med att knoppa Cathalina som gick jättebra, och sedan skulle jag knoppa fölet.... det gick ju... inte alls bra!
Jag har ju såna här gummisnoddar till min tandställning, och eftersom jag inte använder dom så ofta, så tänkte jag skänka några till fölets man och knoppa med, eftersom dom är lagomt små och elastiska!
Men det gick piss, och antagligen kommer jag inte få ut dom ikväll när det är dags heller, tänk om jag måste klippa massa, Heiko kommer hata mig. Fölet ska ju på auktion om 4 veckor! haha, lyckat!
Sedan bar det iväg mot Verden, lite mer än 2 timmars bilresa med hästsläp, jag sov hela vägen. haha, så typiskt!
Jag som älskar att åka bil och kolla på det underbara Tyska landskapet, haha, låter kanske töntigt, men det är faktiskt så jävla fint här i tyskland!


Väl framme lastade vi av, Heiko sprang 2 varv med bebishäst och sedan tog dom lite stillbilder på honom, dom filmade även för internet. Det kommer komma upp på en hemsida sen, ska länka den hit så får ni se hur fint fölet sprang idag! :D
Det är ju Eliiiiitauktionen för föl den är kvalad till, så himla bra! Och det är så himla proffisionellt anordnat också, hur kul som helst att vara med att ha en häst där!
Fick även massa bilder i huvudet sedan jag var där med Frehe-Siermann's på Grand Prix hoppningen, så jävla glad att jag kom därifrån! Men faktiskt så måste jag erkänna, att jag saknar det lite, hästarna framförallt, och laura...
Hemvägen tog betydligt mer än 2 timmar, vi stannade till hos Heiko och Lisel's son Phillip där han jobbar och kollade lite där. Han är ju stallansvarig för 100 hästar på tyskland landslagstränares stall! Hur fint som helst! 2 ridhus, 1 dressyrbana utomhus och 1 stor hoppbana.. Dom hade ett stort stall för de finaste och dyraste hästarna, där står hästar som är värda upp emot 10-20 miljoner, helt sjukt!
Sedan stannade vi även för och kollade på Qvivi, en hingst som föddes samtidigt som min lilla stjäna! Alltså har jag inte sett honom på nästan precis 1 år, va riktigt kul att se hur han växt osv! Men Chardonnay är fortfarande finast :') haha.
Nu ska jag ut och longera Chambi-bambi och Marilyn, får se om jag orkar göra något annat idag, så himla trött!



Första natten jag sover med flätor?

Alltså, jag har hört att det är många som sover med flätor, och att man får fina lockar ifrån det!
Och jag har ju som inte med mig någon platttång till tyskland, och ska jag ändå ha lockar kan jag väl lika gärna ha fina lockar? :)
Så nu har jag flätat håret och hoppas på fina lockar imorgon :') hihi
Hur har ni håret när ni sover?
Vanligtvis brukar jag bara ha det utsläppt eller i en låg hästsvans :)


kgåewjåogjweåjfåqwjofeå
gjåwewggkjåwoegjeåwj
haha åh, cambilder <3


Osminkad och allmänt fräsh, live with it ;)



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!