Spontana resor och enorma möjligheter.

Jag har inte gjort mycket med Chardonnay under den här veckan, vilket ledde till att hon kom på en ny hobby - förstöra hagen och hälsa på dom andra hästarna.. Så efter jobbet idag fick jag höja tråden och sätta igång strömmen ordentligt på båda hagarna. Nu får det vara färdigrymt!
Det är inte alltid lätt med en tjej i tonåren med energi nog för 10 vildhästar, en dags vila får resultera i en veckas tokigheter.
 
Efter det blev det en långpromenad med Vilda, hon fick springa av sig tillsammans med Sissi's schäfer som är jämngammal med henne. Otroligt vad hundar kan ändras i psyket, när dom var valpar var Vilda stenhård och gav mer än gärna schäfern lite stryk, idag var hon väldigt underlägsen och pep mest så fort han kom nära..
 
 
 
Igår bokades även en resa, en veckas all inklusive på gran Canaria, det blir jag, Amanda och Isabelle's familj. Tragiskt att resan inte blev av medans Isabelle fanns fysiskt med oss, men hon lever med i våra minnen, det är den tröst man får söka sig till!
Sen kommer jag hem och jobbar en vecka och efter det drar jag till Gran Canaria igen, men då med Sara!
När jag kommer hem därifrån väntar mycket möjligt en stor möjlighet för mig och Chardonnay.
Förhoppningsvis väntar en flytt och hårdträning för oss redan i Februari.
Det berättar jag mer om när det är lite mer klart med detaljer.
 
 



Mål och tankar 2014.

Tänkte ta och skriva Chardonnay's och mina mål det kommande året.
Det kan vara både intressant och jävligt kul att kunna kolla tillbaka på i slutet av året och se vad vi lyckades uppnå!
 
*Börja träna kontinuerligt för en tränare som kan hjälpa oss i med- och motgångar.
 
*Lösa problemen vid uteritterna,
i nuläget fungerar hon vissa gånger, men för det mesta ska hon stå på bakbenen och endast protestera över mina viljor. Ju mer man säger till henne desto envisare blir hon. Det blir alltså minst sagt farligt när hon ställer sig rakt upp utan någon kontroll över hur högt hon kan stegra utan att slå över..
I nuläget rider jag med graman när jag rider ut, så jag kan spärra henne lite och därför "avbryta" de högsta stegringarna. Jag rider med vanligt tredelat bett då hon är mycket känslig i munnen, kommer nog börja testa med remont-nosgrimma och se om det hjälper lite.
 
*Göra tävlingsdebut,
här tänkte jag starta med några pay&jumps och sen när hon är redo där, anmäla till någon lokal tävling och sedan försöka klättra oss uppåt och åka iväg på trevliga tävlingar med trevliga människor!
 
*Klara av kvalitéts med förhoppningsvis rätt okej poäng.
Eftersom chardonnay skar upp sig rätt ordentligt i våras trodde jag inte jag skulle hinna till 3årstestet, bestämde mig därför för att inte visa henne. Ångrade mig tyvärr ca. 2 veckor innan visningen och åkte ändå, var därför väldigt ofärdiga när vi kom dit och poängen blev enligt mig därför inte tillräckligt för vad hon skulle kunnat leverera.
Hoppas därför för att kunna bevisa för alla att min häst faktiskt ÄR värd mer och om inte annat, blir det en rolig upplevelse för oss båda.
 
*Kvala till championatet.
Något som hade varit jävligt häftigt att få starta i! Tränare och även unghästdomare har motiverat mig och sagt åt mig att jag verkligen borde satsa på att ta denna häst dit.
 
*Ha ett jävligt roligt år tillsammans med mycket glädje.
Ett självklart "mål" för alla ryttare med häst, det är framförallt därför vi håller på med den här sporten!!



Tillbaka, förhoppningsvis på riktigt nu.

Nu var det ett riktigt bra tag sedan jag skrev några rader här, och det senaste började ungefär lika som detta.
Jag har helt enkelt inte haft något intresse av att blogga, men med ett nytt år kände jag att jag kunde starta om med det här!
 
Det har gått ungefär ett år sen jag skrev senaste inlägget, det har hunnit hänt massor sedan dess!!
Jag har tagit studenten, visat hästen på 3 årstest. fått jobb på hemtjänsten i offerdal, rest och gjort mycket mycket mer!
Det har varit ett år med mot- och medgångar, både i hästvärlden och i det privata egenlivet.
Chardonnay har vuxit och blivit riktigt fin, hon är ca. 168cm i mankhöjd och är fortfarande inte skimmel.. Tror jag snart måste acceptera att jag får ha en helsvart häst, hon är ju ändå (from idag) 4 år!!!
HELT OTROLIGT! känns som att det var nyss jag såg henne komma till världen.
 
Hon utvecklas mer och mer, hon är en framåt unghäst som är en typisk tonårsflicka. Vill jag en grej måste hon göra det motsatta.
Att ridas ut är inte det roligaste, då står hon helst på bakbenen och protesterar, så länge man inte får hoppa träd i skogen, det är däremot något hon älskar! Jobbar på bra på dressyrbanan och är hoppad bana ca. 50 cm, då är hon hoppad ungefär 4 gånger under sadel. Underbara häst.
 
 
Jag tänkte ägna den här bloggen åt just min häst och vår väg på både tävlingsbanorna och hemmamyset i stallet.
 
 
Här är jag och Chardonnay vid en unghästclinik i somras där vi fick fina lovord av domarna, och grymt mycket pepp mot championaten den kommande sommaren!
 



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!